avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Imi desfasor activitatea intr-o institutie a statului, iar in urma reducerii locurilor de munca din cadrul unitatii ar trebui sa plece 4 persoane .
Din totalul de 20 de angajati am fost selectate 5 persoane pentru a particita la un concurs de departaje ,in urma caruia 4 persoane vor fi concediate .
Vreau sa mentionez ca restul colegelor sunt considerate cazuri sociale pentru ca au copii in intretinere ( nefiind unice intretinatoare, sunt persoane casatorite )
Faptul ca nu am famie si nici copil ,poate fi luat drept criteriu pentru a fi concediata ?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:30, 19 Septembrie 2010
pentru ca este vorba de concediere individuala pentru motive care nu tin de persoana salariatul in mod normal nu ar trebui sa respecte si art. 74 alin. (1) lit. c) dar potrivit art. 58 si 66 trebuie sa le respecte
consider ca daca s-a ajuns la criteriul " corespundere profesionala " se schimba incadrarea in concediere pentru motive care tin de persoana salariatului si prin urmare este obligatoriu sa se respecte si art. 74 alin. (1) lit. d) anume oferirea unui alt loc de munca!
cu toate acestea schimbarea felului concedieri corespunde unei concedieri nelegale si netemeinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca just_florence08 just_florence08 Buna ziua! As vrea sa aflu care sunt criteriile in cazul desfacerii contractului de munca. Concret, am hepatita C, urmez un tratament si sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediere colective broscuta84 broscuta84 Lucrez la o multinationala , se fac concedieri colective Intrebarea este , in cazul in care dintr-un departament de 30 persoane , toti pe acelasi post se ... (vezi toată discuția)