avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj coachizitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj coachizitie

Buna'
Va rog cine are sa imi trimita un model de partaj in coachizitie.*concubini
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 00:09, 19 Septembrie 2010
sincer, eu zic ca ar merge "prezumtia" ART. 1203 Prezumtiile care nu sunt stabilite de lege sunt lãsate la luminile si întelepciunea magistratului73; magistratul nu trebuie sã se pronunte decât întemeindu-se pe prezumtii, care sã aibã o greutate si puterea de a naste probabilitatea; prezumtiile nu sunt permise magistratului decât numai în cazurile când este permisã si dovada prin martori, afarã numai dacã un act nu este atacat cã s-a fãcut prin fraudã, dol sau violentã......!!! dar asta nu inseamna ca se va admite.

e ciudata, pentru ca se adreseaza sotilor...( nu stiu de unde "notorieetatea concubinajului de 25 de ani"...nu scrie nicaieri asta, cu toate ca cel putin "seamana" cu o casatorie...).

mai e ciudata dintr-un motiv, si pt asta va dau un exemplu: intr-un proces, presupusul tata natural al unui copil, dupa ce moare mama (copilul ramane cu concubinul mamei)...deschide actiune, pe care cum credeti c-o numeste? tocmai "actiune in stabilirea paternitatii" (care e prevazuta in C. Fam, ca apartinand mamei, ...in fine, nici decum tatalui, care poate face recunoastere...nu mai intru in amanunte) si culmea, procesul a avut vreo 5-6 termene, si abia apoi se constata ca acel "presupus tata biologic, care nu recunoscuse copila" (care era a lui): si citez: "Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului. Respinge acţiunea formulată de reclamant".

Oricum ati face, va rog respectuos sa ne spuneti si noua, daca s-a admis.

Mult succes!
Multumesc! Apropo de notorietatea de 25 de ani, multi nici nu au cunoscut faptul ca cei doi nu erau legalizati. Problema a fost ca unul din soti desfasura o activitate care nu permitea ca sotul sa aiba rude in strainatate si apoi s-au obisnuit asa.
Va tin la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar anamariamed anamariamed Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati sa lamuresc o problema legata de impartirea bunurilor dobantide in timpul casatoriei. Am fost casatorita 3 ani. Anul ... (vezi toată discuția)
Concubinaj Dana Dana stie cineva ce lege stabileste situatia juridica a bunurilor in cazul relatiei de concubinaj? Ma refer atat la bunuri obtinute in perioada concubinajului cat ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului ramiha ramiha Buna ziua, Sora mea este in urmatoarea situatie: a locuit cu un barbat timp de 5 ani, fara a fi casatoriti. In acest timp, au achizitionat anumite bunuri in ... (vezi toată discuția)