sincer, eu zic ca ar merge "prezumtia" ART. 1203 Prezumtiile care nu sunt stabilite de lege sunt lãsate la luminile si întelepciunea magistratului73; magistratul nu trebuie sã se pronunte decât întemeindu-se pe prezumtii, care sã aibã o greutate si puterea de a naste probabilitatea; prezumtiile nu sunt permise magistratului decât numai în cazurile când este permisã si dovada prin martori, afarã numai dacã un act nu este atacat cã s-a fãcut prin fraudã, dol sau violentã......!!! dar asta nu inseamna ca se va admite.
e ciudata, pentru ca se adreseaza sotilor...( nu stiu de unde "notorieetatea concubinajului de 25 de ani"...nu scrie nicaieri asta, cu toate ca cel putin "seamana" cu o casatorie...).
mai e ciudata dintr-un motiv, si pt asta va dau un exemplu: intr-un proces, presupusul tata natural al unui copil, dupa ce moare mama (copilul ramane cu concubinul mamei)...deschide actiune, pe care cum credeti c-o numeste? tocmai "actiune in stabilirea paternitatii" (care e prevazuta in C. Fam, ca apartinand mamei, ...in fine, nici decum tatalui, care poate face recunoastere...nu mai intru in amanunte) si culmea, procesul a avut vreo 5-6 termene, si abia apoi se constata ca acel "presupus tata biologic, care nu recunoscuse copila" (care era a lui): si citez: "Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului. Respinge acţiunea formulată de reclamant".
Oricum ati face, va rog respectuos sa ne spuneti si noua, daca s-a admis.
Multumesc! Apropo de notorietatea de 25 de ani, multi nici nu au cunoscut faptul ca cei doi nu erau legalizati. Problema a fost ca unul din soti desfasura o activitate care nu permitea ca sotul sa aiba rude in strainatate si apoi s-au obisnuit asa.
Va tin la curent.
Partaj voluntar
anamariamed
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati sa lamuresc o problema legata de impartirea bunurilor dobantide in timpul casatoriei.
Am fost casatorita 3 ani. Anul ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
Dana
stie cineva ce lege stabileste situatia juridica a bunurilor in cazul relatiei de concubinaj? Ma refer atat la bunuri obtinute in perioada concubinajului cat ... (vezi toată discuția)