avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1349 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in caz de demisie

Buna ziua
In cazul in care mi-am depus demisia incepand cu 15.09 iar contractul de munca prevede preaviz de 15 zile inseamna ca in perioada 15.09-30.09 eu sunt in preaviz?
In aceasta perioada eu sunt obligat sa ma prezint la servici? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 09:47, 18 Septembrie 2010
da, timp de 8 ore zilnic.
si daca firma imi propune incetarea contractului cu acordul partilor sa accept sau sa refuz?
si vreau sa va intreb daca in perioada sept 2009 iunie 2010 nu mi s-au platit orele suplimentare ii pot da in judecata dupa expirarea perioadei de preaviz?
Multumesc
potrivt art. 79(8) c. mun angajatorul poate renunta la prezenta salariatului la munca in perioada de preaviz!
daca doriti incetarea c.i.m. cu acordul partilor atuncii negociati ( art. 55b c. mun. )
pentru orele suplimentare se poate actiona in instanta in termen de 3 ani!
ctynn a scris:

potrivt art. 79(8) c. mun angajatorul poate renunta la prezenta salariatului la munca in perioada de preaviz!
...

Chiar asa ? ... eu cred ca este art.79 alin.7 C.mun.
daca sunteti si convins atunci va cred! =D>

Alte discuții în legătură

Demisie sau art. 55 "b" ? Amalia78 Amalia78 Buna ziua! La firma la care sunt angajata din oct.2006 nu s-au mai dat salariile din luna iulie a anului curent . Din zi in zi suntem mintiti ca \"maine\" vom ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic si demisie alina69 alina69 Ce documente trebuiesc intocmite, in cazul unei salariate careia i se termina concediul de crestere copil pe data de 28 august iar dumneaei nu doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)