avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare cu multiplu raspuns :)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare cu multiplu raspuns :)

vanzare imobil intre soti , folosind documentele de dinaintea casatoriei , fara sa aiba loc schimbarea de nume(pasaport) cu acordul partilor (evident),imobilul era pe numele sotului inainte de casatorie (de aceea a fost posibila vanzarea), suntem in divort la momentul efectuarii contractului de vanzare -cumparare ,dupa efectuarea tuturor documentelor (contract v-c, intabulare, etc) eu ,vanzatorul pot sa apelez la art.1307 cod civil (interzicerea vanzari intre soti),deci nu este important cine se opune afara de mine (nu este cazul de creditori sau de apararea intereselor mostenitorilo rezervatari ai sotului vanzator) ci pur si simplu un act de vointa (!) ???
iar daca imobilul a fost instrainat catre o persoana juridica ce se mai poate face? poate fi considerat nul contractul de v-c nascand astfel o reactie in lant de procese civile?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:58, 19 Septembrie 2010
milika a scris:

eu cred ca un bun propriu al unui sot poate fi vandut celuilat sot,,
cine ma opreste?

Dumneavoastra puteti crede orice. Cine va opreste?

:bow:
themis a scris:

milika a scris:

eu cred ca un bun propriu al unui sot poate fi vandut celuilat sot,,
cine ma opreste?

Dumneavoastra puteti crede orice. Cine va opreste?

:bow:

va rog
:pleasantry:
eu nu ma aplec ca ma dor genunchii:D

am glumit:)
daca aveti 10 ap bunuri proprii nu puteti dispune de ele cum doriti..adica acestea nu pot nicidata intra in comunitatea de bunuri devalmase pt ca nu avem solutie legala:O

:rofl:
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator
milika, ce are regimul matrimonial al bunurilor sotilor (care este, e adevarat, cel al comunitatii devalmase) cu vanzarea unui bun propriu al unui sot catre celalalt sot, operatiune interzisa de codul civil?

Unul dintre noi nu pricepe ceva. Sa fiu eu acela? Pot admite, cu un singur amendament: dovediti-mi ca ceea ce ati scris mai sus are legatura cu speta si cu dreptul nostru civil in general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare intre soti adrian.cristea adrian.cristea Buna. Ma lovesc si eu de urmatoarea spetza. Sunt divortat din februarie 2009 si nu am facut partajul cu fosta mea sotie. Divortul a fost pronuntat definitiv ... (vezi toată discuția)
Bunuri vandute intre soti teslovan florentina teslovan florentina buna ziua. Am o intrebare: Fratele meu a fost casatorit o perioada de timp si in timpul casatoriei a facut un contract vc intre soti ,mai precis a vadut ... (vezi toată discuția)
Cedare de proprietate ContSters180026 ContSters180026 as dori sa cedez dreptul si partea mea de la imobile si mobile catre sotie ce trebuie sa fac,:\"> (vezi toată discuția)