avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UN CAZ CIUDAT - PENSIA ALIMENTARA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UN CAZ CIUDAT - PENSIA ALIMENTARA

Buna ma numesc Diana si am o prietena foarte buna care are o mare problema si anume sta in concubinaj de 10 ani cu un cetatean italian care are domiciliul in ungaria are 2 copii cu el o fetita de 5 ani si un baiat de 8 ani .Cei 2 nu se inteleg dar ea este legata de tatal copiilor deoarece nu are posibilitati materiale sa isi intretina singura copiii sotul interzicand-ui sa lucreze ea avand o casa intr-un oras mic unde nu le poate oferi o educatie mai buna copiilor . In acest moment locuieste in aceasi casa cu chirie intr-un oras mare unde baiatul urmeaza scoala si fata gradinita impreuna cu tatal copiilor acesta refuzand sa contribuie la plata studiilor acestora considerand ca daca plateste o chirie la casa ea ca mama se poate descurca cu restul . Acesta posedand bunuri si proprietati in ungaria .problema noastra este unde putem sa ne adresam sa putem deschide un proces pentru pensie alimentara ca mama copiilor sa poata pleca din acea casa sa numai aiba parte de stresul provocat de tatal copiilor . Tatal copiilor are un restaurant dar veniturile nu sunt foarte mari . Veniturile acestuia provin in mare parte din chiriile pe care le ridica de pe proprietatile din ungaria acestea ridicandu-se la cateva mii de euro pe luna poate chiar zeci de mi de euro. Tin sa precizez ca acesta mai are dintr-o casatorie anterioara 2 copii majori cu familie acestia fiind crescuti de bunica lor (mama mamei lor care s-a sinucis la varsta de 25 de ani )Va rugam spuneti-ne unde sa mergem si ce trebuie sa facem sa putem deschide un proces pentru pensia alimentara sa le poata asigura un viitor acestor 2 copii . Va multumesc si astept raspunsurile d -voastra .
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:49, 3 Decembrie 2007
Nu precizati daca este vorba de Romania! In cazul in care exista certificate de nastere pentru acei copii si cunt recunoscuti de catre tatal lor, atunci se poate deschide o actiune de stabilire a pensiei alimentare la judecatoria localitatii de domiciliu al paratului.
Sotii nu au sau nu au avut nicio resedinta, domiciliu in Romania? Unde s-a incheiat casatoria?

Pensie vrea, da' de divortat nu? Ca una fara alta... #-o
AVLIL, casatoria nu este, divortul nu are cum sa fie, oamenii traiesc in concubinaj. :)
Da, asa e, ai dreptate... cred...
#-o
"sotul interzicand-ui sa lucreze"...

Oricum, copiii au fost recunoscuti conform legii romane? Sunt ei cetateni romani?
Care sunt exact cetateniile persoanelor implicate, precum si domiciile acestora?
Acesta e termenul folosit in popor, nimeni nu foloseste exprimarea : concubinul meu. Spun: sotul meu, sotia mea, desi nu sunt casatoriti legal.
Iar pensia de intretinere se poate stabili chiar si in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Divort romano-egiptean airplane airplane Buna seara, In caz de divort intre un cetatean roman (mama) casatorit cu un cetatean egiptean (tatal) in Egipt si ulterior in Romania, cum se vor trata ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste din salariul romanesc, sau din salariul nemtesc? MarriNAaa MarriNAaa Buna seara! Am o cunostinta care are doi copii minori si el lucreaza cu contract nemtesc in Germania. Daca sotia lui baga divort in Romania, tatal copiilor va ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori, strainatate windy windy Este cazul unei mame disperate .. Singura ei fiica casatorita cu un cetatean roman ,muncesc amandoi in Grecia si au 3 copii. Dupa multi ani de casatorie sotul ... (vezi toată discuția)