avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie in anulare

Buna ziua,
Am dobandit prin succesiune o casa cu teren. Problema ar fi ca, conform sentintei detin doar o cota de 13/16 din imobil datorita faptului ca defuncta a cumparat imobilul de la mostenitorii celei care a detinut casa (sot si fiica). Succesiunea am impartit-o cu verisoara mea, careia urmeaza sa ii platesc sulta. Problema este ca sulta a fost calculata conform expertizei care a evaluat valoarea integrala a imobilului si nu cota de 13/16, care reprezenta de fapt masa succesorala. Sentinta a devenit definitiva si irevocabila, din pacate eu realizand eroarea de abia dupa ce am incercat sa modific titularul de contract la Renel.

Am depus cerere de indreptare a erorii materiale, cu recalcularea sultei, care mi-a fost respinsa, nu inteleg de ce. Acum am depus contestatia in anulare la sentinta respectiva si am facut cerere de intrerupere provizorie a executarii silite cerute de cealalta succesoare si am depus cautiunea calculata de judecator, cerere care de asemenea mi-a fost respinsa. Ce sanse am avea sa avem castig de cauza la contestatia in anulare?Daca da, putem recupera taxele de executare silita si onorariul executorului?
Sau daca platesc acum sulta, mai pot continua cu contestatia in anulare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:08, 19 Septembrie 2010
Noi am depus deja cererea de intrerupere provizorie a executarii si cautiunea , cerere care ne-a fost respinsa. Putem folosi cautiunea depusa deja si stabilita de judecator la contestatia la executare de acum?
puteti sa faceti. incercati sa faceti orice demers legal sa suspendati executarea.
athe a scris:

puteti sa faceti. incercati sa faceti orice demers legal sa suspendati executarea.

Sfaturi bune, nu-i asa? Incurajari ... Hmmmm
Offf, offf... sa ne intelegem ... Puteti face contestatie? Sigur ca da! Aveti sanse? S-ar putea sa aveti (pana nu vad dosarul n-am cum sa ma pronunt) ... Cat costa toata treaba, ce riscuri implica? Care sunt sansele reale de castig si cat riscati? Repet, pana nu as vedea dosarul nu v-as putea zice insa din ceea ce ati scris rezulta dupa mine ca doriti sa promovati un fel cale de retractare ad-hoc a hotararii pentru ca exista o eroare de judecata in ea. Daca acesta e adevarul va spun de pe acum ca NU ARE ROST si ca, afara de ipoteza unui miracol judiciar care in Romania nu e niciodata exclus, o sa va pierdeti timpul, nervii si banii, mai ales nervii si banii.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)