avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestarea unei decizii care constituie titlu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestarea unei decizii care constituie titlu executoriu

In luna septembrie 2008 am intrerupt CICC si am revenit la serviciu. Conform legii am dus D.G.A.S.P.C. - sector 3 Bucuresti o adeverinta prin care se certifica faptul ca am fost reincadrata in munca, am cerut suspendarea indemnizatiei de crestere a copilului si am facut demersurile pentru suplimentul de 100 ron acordat mamelor care reveneau la lucru inainte de 2 ani ( asta se intampla in cursul lunii septembrie 2008). Numai ca in luna octombrie 2008 a venit si indemnizatia de 600 ron (cat era la momentul respectiv).
In luna septembrie 2010 am primit o decizie cu titlu executoriu de la AGENTIA PENTRU PRESTATII SOCIALE A MUN. BUCURESTI , prin care sunt somata sa restitui aceasta suma.
Doresc sa fac contestatie deoarece eu am depus actele ce dovedesc modificarea situatiei la timp(pentru supliment s-a facut alt dosar), conform legii, iar situatia creata nu este din vina mea.
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:57, 24 Noiembrie 2010
Ati incasat o suma necuvenita si va trebui sa o restituiti.
1. Asa este, nu e vina dvs. ca v-au trimis niste bani necuveniti dar i-ati incasat.
2. Nu era mai bine sa-i restituiti deoarece stiati ca nu vi se cuvin?
3. Trebuie sa-i restituiti.
Am tot sunat la Agentia pentru Prestatii Sociale a Mun Buc si nu reusesc sa contactez pe nimeni. Am trimis si e-mail dar degeaba. O sa restitui suma incasata necuvenit dar doresc sa fac acest lucru esalonat deoarece sunt in somaj si nu am posibilitatea sa restitui intreaga suma intr-o singura transa. Se poate face acest lucru si daca da cum se procedeaza?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
1603, utilizator
Ar fi bine sa mergeti personal la APSMB si sa incheiati cu ei o intelegere scrisa privind plata in rate a sumei, avand in vedere ca este si vina lor.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua ,cam in aceasi situatie sunt si eu. Am depus dosarul pentru cresterea copilului in 2009 dupa ce am nascut. Mi sa spus ca daca este vro` problema ma vor suna si imi vor trimite acasa un plic precum ca sa respins dosarul,nu am primit absolut nimic acasa si nici nu ma sunat nimeni, a venit postasul la usa cu indemnizatia si alocatia copilului, ( deci inseamna ca nu a fost nici o problema cu dosarul si mi sa aprobat) au venit bani acasa 2 luni iar dupa aceea cateva luni nu am mai primit nimic decat alocatia am asteptat sa vad ce se intampla ... am fost sa vad de ce nu imi mai vine indemizatia acasa am depus ce mi sa cerut acolo si mi sa spus ca sau mutat si sar putea sa fi pierdut din dosare sau le-a ratacit pe undeva daca nu vine in urmatoarea luna indeminzatia sa ma intorc inapoi la ea si sa depun iar ....nu au venit nici urmatoarea luna,am fost am depus iar ce mi sa cerut acolo si mi sa spus ca in termen de cateva luni voi primi toti bani pe care nu iam primit pana atunci ( indemnizatia) in data de 17 Noiembrie2009 am primit toti bani pe care nu imi venise pana atunci. Acum o saptamana am fost sunata de o doamna de la APSMB S2 si mi sa spus ca nu aveam dreptul la acesti bani deoarece nu era dosarul in regula imi lipsesc 20 de zile din luna Februarie 2008 si ca va trebui sa dau intreaga suma care am primito pana acum adica 12000 de lei,am primit o instiintare precum ca trebuie sa dau toti bani inapoi in contul lor in termen de 15 zile de la comunicare pentru plata sumei platita necuvenit. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul acesta ? Daca stiam ca bani nu imi sunt cuveniti ii restituiam din prima luna inapoi ...dar eu nu am primit nimic acasa si nici nu am fost sunata deci nu stiam absolut nimic,ma suna acum dupa 1 an si 10 luni ca trebuie sa le dau suma inapoi. Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Precizez am ramas somera ma sunat de la locul de munca sa imi spuna ca sa ocupat locul meu si ca nu mai am loc de munca dupa ce implineste copilul 2 ani,daca nu dau bani inapoi pot veni sa imi ia bunurile din casa in valoarea sumei care pretind ei ca am sa le dau ? Nu am nimic pe numele meu nici casa nici bunurile ce ar putea sa imi faca ?

Va multumesc frumos.
Cirstea Amalia.
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
allessyo, utilizator

Alte discuții în legătură

Trebuie sa dau indemnizatia inapoi tatyana292000 tatyana292000 Buna ziua! Am lucrat ca asistent medical la un medic de fam. si pe langa asta sunt si lider avon. Am intrat in indemnizatie de crestere copil de 1 an si 6 ... (vezi toată discuția)
Debit la ag. pt. plati si inspectie sociala a mun. bucuresti mirela 20 mirela 20 Buna ziua am primit o instintare in 22.05.2012 caci am debit de plata catre agentia pentru plati si inspectie sociala a municipiului Bucuresti, pt primirea ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)