avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pierdut acte auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pierdut acte auto

Buna ziua, azi, m-am deplasat cu masina in alta localitate, aflata la o distanta de aproximativ 100 km, in vederea cumpararii unui bun de la o firma care statea deschisa duminica ca sa pot ajunge eu. Ma deplasam in graba dar pastram viteza legala. In una dintre localitatile prin care am trecut amn fost oprit de un agent de circulatie, si tras pe partea dreapta. Agentu se recomanda, eu il intreb motivu opririi, el in replica imi cere actele, eu il rog sa imi zica motivul opririi si sa se legitimeze (cer legitimarea deoarece majoritatea uita sa o aibe asupra lor, vin fara sapca etc toate acestea fiind in avantajul meu). Refuza sa se legitimeze si imi zice ca doar eu sunt obligat sa ma legitimez , in cazul lui fiind de ajuns doar prezentarea verbala (de unde stiu eu ca dansu nu a fugit de la un circ sau poate nici nu e angajat al MAI) . Il intreb care e motivu opririi si insista sa ii prezint actele. II ofer actele (carte indentitate auto, rogvinieta,asigurare,permis) . Imi zice cand vede actele ca motivu este nepurtarea centurii de siguranta. II arat dovada nmedicala prin care sunt scutit de purtarea centurii de siguranta, (ramane la el si dovada), se invarte in juru masinii, trage de spoileru spate, ma intreaba de ce nu o vopsesc (ar necesita o noua vopsire) , si cand ajunge in fata ei ma intreaba de merg pe pozitie. II raspund ca merg pe faza de intalnire si am dat pe pozitie in momentul opririi deoarece am oprit si motorul si pastrez pozitia deoarece este usor ceata si burnita. Nimic el sustine ca m-a vazut ca circulam cu pozitia si defapt acesta este motivul opririi. se duce in loganul lui, si .... dupa circa 15 min se intoarce si imi cere si buletinul, il ofer. Nauc cum sunt si pe graba bag portofelul in buzunar, avand falsa impresie ca eu de fapt am primit actele in loc sa dau si buletinul, pornesc motorul, faza de intalnire, semnalizez, si reintru in trafic. Ajung unde trebuia,cumpar ce doream, ma intoprc acasa, ma uit in portofel si surpriza nu am nici un act. Mi-a luat un sfert de ora sa ma gandesc ce s-a intamplat, sio incepusem sa imi schimb culorile. Imi dau seama de "istorie" ma deplasez la sediu de pol din localitatea mea, spun ce s-a intamplat, ei imi zic ca nu au ce sa imi faca daca nu stiu cine si unde m-a oprit si sa merg inapoi sa vad unde am fost optrit. Reiau traseu cu un prieten si am oprit la toate sectiile zicand povestea, si am fost luat la "ce vrei ba?" pai daca nu te poti legitima nu avem ce vorbi"etc,etc.
Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 23:18, 19 Septembrie 2010
Dupa ce ati inmanat politistului buletinul dv ati plecat? Nauc ori nervos?!:D

Vreti sa recuperati documentele auto si de identitate de la politist?

Nimic mai simplu: fie asteptati sa primiti un pv de contraventie ori o citatie/invitatie la domiciliu, fie va prezentati la sediul politiei rutiere a zonei/localitatii/unde ati fost oprit in trafic si spuneti ce s- a intamplat. Chiar daca nu stiti numele agentului care v- a oprit, acesta poate fi identificat, daca spuneti ora si locul opririi, pentru ca exista graficele/ buletinul postului in care sunt mentiuni cu privire la repartizarea lucratorilor pe schimburi si zone de activitate.
Asta, in cazul in care, persoana care v- a oprit chiar era politist!:D
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
m.belu, utilizator
Avand in vedere ca adresa din buletin si permis este alta DECAT CEA LA CARE LOCUIES, banuiesc ca buletinul si permisul sunt disparute deorece nu ma inteleg cu parintii care locuies la vechea adresa(din buletin) , cat despre certificat,rogvinieta asigurare sunt pe numele sotiei deci alta adresa. am refacut traseul, parcurs nu stiu unde am fost oprit ci doar ca este intre iasi si podul iloaiei satele dintre aceste localitati mi se par toate la fel. Nu am plecat nervos, chiar am plecat linistit, si foarte incet, stiind ca am actele in portofel. in mintea mea s-a creeat o confuzie cand am dat buletinul/ crezand ca am primit actele.nu eram singur ci eram 2 persoane in masina, si nici una dintre noi nu s-a sesizat.
Contactati direct serviciul SPR in responsabilitatea careia ati parcurs traseul,care primeste o data cu rapoatele si copiile PV si eventualele documente retinute/uitate
x_x_x_nemesis a scris:

Avand in vedere ca adresa din buletin si permis este alta DECAT CEA LA CARE LOCUIES, banuiesc ca buletinul si permisul sunt disparute deorece nu ma inteleg cu parintii care locuies la vechea adresa(din buletin) , cat despre certificat,rogvinieta asigurare sunt pe numele sotiei deci alta adresa. am refacut traseul, parcurs nu stiu unde am fost oprit ci doar ca este intre iasi si podul iloaiei satele dintre aceste localitati mi se par toate la fel. .


Mergeti la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi si relatati cele intamplate, solicitand ajutorul pentru recuperarea documentelor.
Sa inteleg ca trebuie sa merg la sediul central de politie din Iasi ? Tare presimt ca am sa ajung sa le urez "multa carne " la toti care lucreaza pentru MAI si bonus de Sarbatori inca un minus 50 % , iar avocatilor "mancavar iadul" deoarece citind pe forum am observat cum omu pierde cu dreptatea in mana, 25% dintre voi stiu cat face 3-7=? si doar 1% din contestatii este rezolvat. Acel organ care reprezinta interesele institutiei de care apartine (nicidecum ale mele care ii asigur salr/pensie/haine) unde se uita cand eu am plecat? Eu trebuie sa invat legi ca sa pot conduce, sa fiu apt medical, sa platesc taxe si impozite ca pe vremea boierilor, si daca gresesc sau uit sunt amendat pe BANI in timp ce acel socate de organ daca greseste este sanctionat prin nepromovare. Romaneste va zic celor care aveti okazia, cand gasiti un specimen care va manaca impozitele , si merge print-o zona untunecoasa fara sa aibe martori , invatatil sa manace cu paiul, ca doar asa vor ajunge sa sio gandeasca acesti (cuvant urat).

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera pop andrei pop andrei Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)
Proce verbal de contraventie cu numar inmatriculare gresit silviu73 silviu73 Buna ziua, Luni, 02.03.2015, am fost surprins de un echipaj al politiei locale stationand intr-un loc cu \\\\"Oprirea interzisa\\\\". Mentionez ca masina in ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționată de poliție pentru 69 km la oră în localitate, amenda și suspendarea permisului pe 30 zile. este ok? NicoMiha NicoMiha Buna ziua. Când mă întorceam de la servici la ieșire din localitate am fost oprită ca circulam cu 69 km/h. Nici un fel de problema. Am dat actele și ... (vezi toată discuția)