avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera

Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am fost oprit/legitimat este ca el(politistul statea in masina) ,ma pus sa dau masina mea dinaintea masinii de politie iar eu l-am intrebat "dc?"eu nu stiam ca acestia stau cu radarul si nici masina nu avea vreun element identificativ cum ca ar fii de la politie, toata aceasta faza s-a consumat in parcharea unei comune unde stateau ei cu radarul,
Va rog sa-mi spune-ti daca ma duc si contestez amenda am vreo sansa sa castig procesul?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 21:17, 1 Martie 2010
Opinia mea este sa contestati procesul-verbal, insa trebuie sa consultati un avocat pentru ca este posibil ca acesta sa fie incheiat cu incalcarea disp.legale in materie si sa existe cauze nulitate ale acestuia.Atentie, termenul de contestatie este de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal.
Vedeti daca procesul verbal este intocmit corect,in sensul daca datele specificate de agent su corect completate si daca sunt lasate rubrici din foirmular necompletate,situatii care ar duce la nulitatea acestuia conf.art.16-17 din OG nr.2/2001.
In rest,motivele pentru care ati fost sanctionat,chiar daca au fost gasite de circumstanta,pot fi reale,cu exceptia celui prin care v-a atras sanctiunea pentru neportul centurii de siguranta,cand masina era oprita.
Aceasta masura,poate fi contestata ,daca dovediti ca erati stationat si ca nu erati in trafic,cu acte martori sau alte mijloace de proba.
cealalta situatie privind lipsa cartii de identitate la cererea de prezentare a actelor,pare reala
din descriere rezulta ca sunteti suparat ca v-a amendat politia pentru ca stateau cu un radar montat pe o masina neinscriptionata dar realitatea este ca intr-adevar nu aveati actele.
cautati nod in papura
daio73 a scris:

din descriere rezulta ca sunteti suparat ca v-a amendat politia pentru ca stateau cu un radar montat pe o masina neinscriptionata dar realitatea este ca intr-adevar nu aveati actele.
cautati nod in papura


Se pare ca aveti dreptate,dar treaba cu centura de siguranta "nu tine"cand autovehiculul era oprit.
pe mine ma oprit un politist acum 4 ani pentru radar (62 in localitate) .
mia zis ca ma oprit pt radar iar cand sa se duca la masina sa imi scrie procesul verbal ma intrbat .''Da centura de ce nu purtati domnu .....'' iam spus ca abeea am dato jos sa cobor la politist. dar el a zis sa stau in masina.(cei drept nu purtasem)
a plecat la masina iar cand s-a intors mia dat amenda si radar si centura.

dupa incident mi-a spus un prieten ca daca te opreste pentru ceva (ex radar )nu poate sa te ia la intrebari de centura stingator trusa etc. cand te opreste tre sa iti zica pt ce si doar pt aia sa iti dea amenda.

tinand cont ca incidentul s-a inamplat in prahova iar eu sunt din bucuresti .nu am facut contestatie capierdeam mai mult timp si nervi decat facea amenda pt centura.60 ron radar si 70 centura.

dar va intreb are dreptate prietenul asta cand a zis faza cu oprirea?
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
itsmecristy, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz savuM savuM Buna Ziua Numele meu il stiti,aseara am fost oprit pe B-dul Aviatorilor Bucuresti de catre un echipaj de politie care stationa cu radarul pus,am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda viteza + centura sorin.sorin sorin.sorin Buna ziua, In seara trecuta am fost oprit in localitate de echipaj politia rutiera - radar. Am oprit masina si am deschis centura de siguranta. Agentul ... (vezi toată discuția)
Amenda din razbunare daianap daianap Buna ziua, as dori sa primesc un sfat in legatura cu ce as putea face sa mi se faca dreptate in urmatorul caz: avand masina parcata pe partea stanga a ... (vezi toată discuția)