avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inventar in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inventar in caz de demisie

Buna ziua
Incepand cu data de 15.09 mi-am depus demisia la societatea la care lucrez, dar avand gestiune dansii au solicitat sa facem inventar, lucru pe care l-am facut sambata si duminica trecuta in intervalul orar 08.00-20.00. Aceste ore trebuiesc platite avand in vedere ca la inventarele precedente nu am fost platiti?
2.In intervalul 15.09-30.09 sunt in perioada de preaviz, pentru aceasta perioada mai am dreptul la bonuri de masa?
3. Cum pot dovedi in instanta faptul ca am lucrat suplimentar in perioada sept 2009-aprilie 2010(toate sambetele plus cate 2 ore zilnic) iar societatea a schimbat in aprilie programul de gestiune din fara sa importe si arhiva din care reiesea clar lucrul acesta( bine exista o arhiva scrisa). Daca fac o sesizare la ITM ei au dreptu sa faca un control pentru peroada solicitata?Mentionez ca pentru perioada din aprilie si pana in prezent pot dovedi existenta orelor suplimentare neplatie( ei pot invoca faptul ca am primit bonuri de masa pentru orele suplimentare)?
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 13:30, 20 Septembrie 2010
Tichetele de masa vi se acorda pentru nr de zile lucrate din luna respectiva nu pentru orele lucrate dintr-o zi, deci indiferent ca dvs ati lucrat intr-o zi 10 ore si de fapt trebuiau 8 ore tot un tichet de masa vi se acorda pentru ziua respectiva. Nu au cum sa va plateasca orele suplimentare prin tichete de masa.
Daca aveti cum demonstra ca ati lucrat ore suplimentare si nu ati fost platit pentru acestea atunci puteti sa faceti sesizare la iTM si eventual sa depuneti si o copie dupa dovada respectiva. In ceea ce priveste ziua de sambata si cea de duminica vi se pot plati sau vi se pot da in compensatie zile libere!
Succes.
Daca nu vi se pot da zile libere trebuie sa vi se plateasca.
Art. 119. - (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia.
(2) În aceste condiţii salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
Art. 120. - (1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 119 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1), se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
Art. 132. - (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
Da trebuie sa primiti tichete de masa chiar daca va aflati in preaviz.
Puteti face o sesizare la ITM
Va puteti adresa instantei, dar pentru asta ar trebui sa puteti dovedi cele relatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate in weekend ! enco enco Situatia este urmatoarea : un angajat lucreaza intr-o luna 6 ore intr-o zi de sambata. Pentru aceasta primeste 2 zile libere platite (cu tariful orar ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lucrate athos79 athos79 am lucrat la o firma de paza vreo 10 luni la un program de 24\\24 adica 360 de ore lunar, pe un salariu de incadrare de 945 ron, eram pe masina de interventie, ... (vezi toată discuția)
Lucru fara liber justmusy justmusy Sotia mea lucreaza la un supermarket unde se lucreaza si sambata si duminica cate 8 ore pe zi in 2 schimburi.Are doar 2 libere pe luna.Acum mai noi lucreaza ... (vezi toată discuția)