avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala

In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de depozitare al firmei si am gasit-o acolo. un agent comunitar mi-a comunicat faptul ca masina a fost ridicata pentru ca nu am asigurat spatiul de cel putin 1 m pt. circulatia pietonilor. Mentionez ca in locul unde parcasem masina nu exista nici un semn de interzicere a parcarii in zona precum nu exista nici vreun anunt referitor la ridicarea masinilor. Am platit taxa de 677 ron in aceeasi zi. In afara de dispozitia de ridicare data de catre agentul comunitar si de factura pentru achitarea taxei nu am primit nici un alt document cum ar fi un proces verbal. Doresc sa contest in instanta dispozitia de ridicare pentru a-mi recupera banii. va rog sa-mi spuneti daca trebuia sa primesc si un pv sau alte documente si pe ce se poate baza in mare actiunea de contestatie, deoarece nu-mi pot permite un avocat si o voi face personal. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 16:25, 15 Aprilie 2021
Buna ziua !
Trebuie sa existe si p-vb de constatare a contraventiei , verificati acest aspect .... termenul de contestare a acestuia curge de la comunicare ....
Exista aceasta distanta lasata de dvs pentru a permite circulatia pietonala ?
In mod normal ,in afara masurii de ridicare a masinii,trebuia sa existe un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei.
Este posibil ca acesta sa va parvina la domiciliu.
Interesati-va asupra acestui aspect,iar daca va fi comunicat la domiciliu,exista posibilitatea de contesdtare a acestuia la Judecatoria Sectorului 6 in termen de 15 zile,dar din relatarile dvs,daca acel spatiu nu a fost lasat,nu prea aveti mari sanse.
Astazi m-am intors la locul de unde a fost ridicata masina. am facut masuratori si poze. pozitionand masina exact cum era cand am parcat-o inainte de ridicare, a rezultat un spatiu de 97cm pentru trecerea pietonilor. am vorbit astazi cu cei de la firma de ridicari despre pv si au spus ca in 3 zile trebuie sa soseasca la domiciliu impreuna cu o poza facuta inainte de ridicarea masinii. in acelasi timp, nicaieri in zona de unde mi-a fost ridicata masina nu apare vreun semn sau atentionare privitoare la parcarea interzisa sau la faptul ca se ridica autoturisme.
Cu tot respectul,pana astazi,pana la postarea mesajului dvs,nu stiati daca ati lasat sau nu distanta respectiva ?
Fotografiile efectuate dupa constatare,ca cea din cazul dvs,nu reprezinta probe.
Nu stiam pentru ca nu fac parte din categoria soferilor care umbla cu ruleta in buzunar si pentru ca pana in momentul acesta domnii care mi-au ridicat masina nu mi-au prezentat nici o dovada din care sa reiasa ca masina mea era parcata necorespunzator. masina era parcata cu rotile laterale pe bordura. spatiul aproximativ pe care eu in lasasem de trecere pentru pietoni era "ochiometric" de 1 m. Datorita faptului ca masina era parcata cu rotile pe bordura mi-a permis sa o repun in aceeasi pozitie pentru a ma convinge. pozele le-am facut pentru a arata faptul ca in zona nu era nici un semn care sa interzica parcarea/stationarea sau sa atentioneze asupra ridicarii masinilor.

Alte discuții în legătură

Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina axl24 axl24 Buna ziua, acum, circa 2 saptamani mi-a fost ridicata masina pentru parcare neregulamentara(langa trecrea de pietoni). Situatia este urmatoarea: pe sensul opus ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)