in preaviz de 15 zile calendaristice am dreptul la 4 zile libere?in conditiile in care eu am prgramul de servici astfel:lucrez de luni pana dumunica 5 zile din 7,unde cele 2 libere pe saptamana mi le pot solicita oricand?
am preavizul din 15 inclusiv 30 unde doresc liber la servici 29 si 30,deoarece data de 1.10 este vineri cred ca nu o sa mi le acorde(miercuri si joi)
va multumesc anticipat
1. Inseamna ca este vorba de preaviz in caz de demisie.
2. In perioada de preaviz respectati programul de lucru din acea perioada, asa cum faceati si pana acum.. Este o perioada cu aceleasi drepturi si obligatii ca orice zi de munca.
In art. 74 alin. (2) din CCMUN pe anii 2007-2010, se prevede ca in cazul in care angajatorul este obligat sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca (concedierea salariatului in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si art. 66 din Codul muncii) durata acestui preaviz va fi de 20 de zile lucratoare.
Apoi, in perioada de preaviz , salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.
Daca orele absentate se acorda prin cumul, conditiile in care se realizeaza acesta sunt stabilite de angajator, nu de angajat.:))
Cred ca este vorba in mesajul initial despre un preaviz in caz de demisie si de un program de munca de luni pana duminica 5 zile din 7 si despre cele 2 zile de repaus sapatamal .. care se acorda, de regula, sambata si duminica .. daca doriti sa luati in alte zile trebuie sa vorbiti cu angajatorul.
Cim
adinozaur1
Buna seara,
Acum 3 luni m-am angajat la o firma, semnand astfel contractul individual de munca.
La articolul \\"Durata muncii\\" scrie astfel:
Programul de ... (vezi toată discuția)