avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proces pierdut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proces pierdut

Am o firma mai veche si in urma unei facturi neplatite, am fost dat in judecata de acea firma.
La proces nu m-am prezentat.
Vreau sa stiu ce se poate intampla acuma?Pe comunicare scrie ca firma a castigat procesul.

Ce pot pati? Ma poate baga la inchisoare?
Firma nu mai functioneaza de mult timp...
Cel mai recent răspuns: aligadot , utilizator 22:01, 5 Octombrie 2010
nimeni nu poate fi inchis pentru datorii, ca pe vremuri. Insa, cel care a castigat , va incerca sa recupereze banii si va descoperi ca firma nu mai functioneaza; va incerca o procedura de insolventa si lichidare a societatii si, numai daca se va constata raspunderea personala a administratorului, putem vorbi de incidenta codului penal.
Dvs. cunoasteti mai bine cum ati facut acele datorii si daca credeti ca situatia e destul de grava, contactati un avocat caruia sa ii povestiti ce si cum.......
Datoria despre care este vorba, este o factura, pentru niste produse achizitionate in urma unui contract...cu plata dupa o anumita perioada.
In timp firma nu a mai mers si am renuntat la afacere, si nici nu am mai platit acea factura. Firma nu este inchisa, dar nu am depus nici un bilant pana acuma, normal trebuia sa se inchida automat.

Ceea ce ma interesa cel mai mult, este daca pot fi inchis, sau daca se poate pune sechestru pe bunurile mele(ca persoana fizica). Pe firma nu am trecut nimic.
Sa inteleg ca nu o sa ma inchida?
Daca se dovedeste in cadrul unui proces penal ca ati savirsit o fapta de inselaciune iar prejudiciul este foarte important, puteti fi condamnat la pedeapsa cu inchisoarea.
Daca este un proces civil, sanctiunea este doar pecuniara si cazier fiscal in urma falimentului.

Alberto Kurtyan
Despre inselaciune nu stiu daca e vorba...la momentul cand am facut acea factura...aveam de gand sa o platesc...

Asa cum am zis mai sus, mi-a venit comunicarea prin care am pierdut procesul, si instanta spune ca sa platesc nu stiu ce suma...

Se mai face si alt proces? Asta ce fel de proces e? Pe comunicare scrie asa: Pe rol se afla solutionarea cauzei civile avand ca obiect ordonanta de plata privind pe creditoarea ..........

La final zice ca instanta hotaraste:

obliga pe debitoare la plata catre creditoare a sumei de 5000 de lei....

obliga pe debitoare la plata catre creditoare a sumei de 42 de lei reprezentand cheltuieli de judecata

Daca platesc numai cheltuielile de judecata...se mai amana hotararea?sau ceva de genu...asa am inteles de pe la alte procese....

multumesc

Alte discuții în legătură

Inselaciune firma leasing elena-10 elena-10 Buna ziua, doresc putin ajutor in a alege temeiul legal pentru a formula o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei firme de leasing. Am fost pacalita ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Adresa de infiintare poprire Cristianna Cristianna Buna ziua!Am primit la sediul societatii noastre,o adresa de infiintare a popririi in baza art.149 alin.5 din OUG 92/2003 privind Codul de procedura ... (vezi toată discuția)