avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica

Buna seara,
Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece nu au platit de foarte multa vreme. Cei 7.000 lei sunt datoria de baza la care s-au calculat penalizarile. Daca platesc cei 7.000 lei nu mai cresc penalizari? Daca raman cei 23.000 lei pot da 200-300 lei/luna si in ani de zile sa scape de fisc? Mentionez ca firma acum este suspendata de cateva luni.
A doua problema: in anul 2008, luna martie au semnat un contract cu o persoana fizica pentru prestari servicii si acesta a dat firma in judecata. Inca nu stim raspunsul final, insa omul are foarte multi bani si a platit experti sa spuna ca el etc, ca in Romania si acum ne temem ca o sa castige si cere o suma foarte mare iar noi pe firma nu avem nimic. Ce se poate intampla? Parintii mei nu au bani sa plateasca nici la fisc si nici lui, mai ales ca nu au nimic pe firma.
Astept un raspuns cat mai clar si sfaturi cu ce am putea face in continuare.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: iulia2407 , utilizator 17:06, 5 Noiembrie 2010
Solicitati intrarea firmei in insolventa in procedura simplificata ( faliment). In acest fel se suspenda si dosarul privind prestarea servicilor. Daca firma nu are bunuri si daca asociatii au lucrat cinstit aveti toate sansele ca societatea sa fie dizolvata fara sa achitati datoriile. De altfel este obligatia societatii sa solicite deschiderea procedurii insolventei in cazul in care nu are lichiditati pentru plata datoriilor. ( art. 27 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei.

Ulterior va puteti deschide o noua firma.
Daca doriti lamuriri suplimentare ma puteti contacta.

av Bostina Elena
0720 049 071
Va multumesc pentru raspuns!
Incerc sa aflu cam in ce consta introducerea falimentului. Eu stiu si cred ca s-a lucrat cinstit, acum..ce a facut contabila numai ea stie, insa banuiesc totusi ca a fost corecta. Pe firma aceasta au fost facute doar cateva tranzactii, facturi mici, Firma a fost una mica, insa cu o gresita administrare din partea parintilor care nu se pricep la asa ceva, am ajuns datori la stat si cu acest proces. Specific ca nu din rea vointa s-a ajuns aici, ci din multe tepe date la locul unde prestau serviciile si care s-au adunat.
Va ocupati si de insolventa firmelor? Cam care este onorariu pentru aceasta procedura?
Cu stima,
Da sunt si lichidator. Referitor la onorariu ce pot sa va spun, este un onorariu adaptat la posibilitatile clientului.
Daca doriti, vorbim.

av. Elena Bostina
parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece nu au platit de foarte multa vreme...


Se pare ca parintii dvs nu au achitat sumele desi aveau posibilitatea sa le plateasca.
In cazul deschiderii falimentului, judecatorul va obliga administratorul in solidar cu firma, sa plateasca acele datorii.
Administratorul judiciar va initia procedurile de executare impotriva debitorului si ale administratorului.
Acesta isi va pierde bunurile mobile si imobile pina la concurenta datoriei catre stat.

Alberto Kurtyan
Parintii mei nu au avut posibilitatea sa le plateasca deoarece firma mergea foarte prost si ei dadeau bani contabilei sa mai plateasca diverse, insa nu stiau despre ce e vorba si cum sta treaba cu fiscul. Nu spun ca aceasta contabila este de vina, insa cand se duceau sa se intereseze cat au de plata, toti spuneau sume mai mici, ei mai dadeau cate un ban si tot asa, niciodata nu se lichida acea baza de la care plecau penalizari, ca practic penalizarile ne onoara pe noi nu suma in sine.
Noi vrem sa platim ca sa scapam insa suma este extrem de mare acum si ne intrebam daca intra-adevar platim acea baza de 7.000 lei, se mai percep penalizari sau nu, si ce se mai intampla dupa!
Oricum apreciez raspunsul direct si sincer.



Alte discuții în legătură

Inchidere firma cu datorie din amenda neplatita liviupaun liviupaun Am o societate comerciala,acum vre-o 2 ani am primit o amenda de la itm,nu am platit-o,iar acum as dori sa o inchid.care este procedura?si cat ar costa?va ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut aligadot aligadot Am o firma mai veche si in urma unei facturi neplatite, am fost dat in judecata de acea firma. La proces nu m-am prezentat. Vreau sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)