avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere adresata angajatorului in ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere adresata angajatorului in ccc

buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca in timpul concediului de sarcina si lauzie sau de crestere a copilului angajatul poate depune cereri pt.obtinerea unor drepturi?Angajatorul meu spune ca nu pt.ca cm este suspendat.Voi ce parere aveti ,in baza carui temei legal este posibil?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihai69 , utilizator 15:33, 21 Septembrie 2010
Ce fel de drepturi?
salariu pt.nasterea copilului si difernta intre ind.de cond.medical si salariu
1. In timpul suspendarii CIM dvs. salariatul este tot angajatul unitatii.
2. El nu mai presteaza munca si nu mai primeste salariu dar beneficiaza de toate celelalte drepturi banesti acordate de CCM sau CIM.
3. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 49 - (1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
va multumesc:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces retim retim avem o angajata aflata in concediu pentru ingrijirea copiilor pana la 2 ani, avand 2 gemeni dintre care unul decedeaza, cine plateste ajutorul de deces ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului si primele chistef chistef Buna ziua. am intrat de curand in concediul de crestere a copilului, si la firma la care lucrez s-au dat zilele astea prime de Pasti. Nu gasesc nicaieri pe ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de maternitate mariana65 mariana65 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti legislatia care prevede clar ca, la revenirea din concediul de maternitate de 2 ani, angajata beneficiaza de aceleasi salariu ... (vezi toată discuția)