avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export Autoturisme in Republica Moldova - procedura
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export Autoturisme in Republica Moldova - procedura

Reprezint o societate comerciala cu obiect al activitatii comertul cu autoturisme. Mentionez ca sunt dealer autorizat. Doresc comercializez si in Republica Moldova dar nu cunosc procedura. Ma intereseaza cum realizez deducerea TVA-ului si ce autorizatii imi sunt necesare pentru export? Cum ma ''inregistrez'' ca exportator?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Aurel Aurel , utilizator 13:56, 27 Septembrie 2010
Nu e necesara o autorizatie speciala pt a fi exportator, export poate face orice persoana fizica sau juridica, conditia necesara este sa aveti nr. EORI, atribuit de catre regionala vamala din care faceti parte.

TVA--ul poate fi recuperat dupa efectuarea exportului, acesta fiind document justificativ.
Factura comerciala emisa pt export nu va contine TVA.
Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export autoturism in republica moldova - proceduri Aurel Aurel Aurel Aurel Reprezint o societate comerciala cu obiect al activitatii comertul cu autoturisme. Mentionez ca sunt dealer autorizat. Doresc sa comercializez si in Republica ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)