avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare si vindere teren in 3 parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare si vindere teren in 3 parti

Buna ziua , exista un teren care are 2 proprietari , fara constructie, se dezmembreaza pentru a fi impartit in 3 parti, s-a facut de catre cadastrist o propunere de dezmembrare , s-a luat certificat de urbanism de dezmembrare care sunt pasii care trebuiesc urmati in continuare ? se merge direct la notar se face act de vanz- cumparare, pe urma fiecare isi face cadastru si isi intabuleaza partea lui ? sau se mai merge pe undeva : primarii , etc ? astepst sfatul Dvs.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 20:56, 21 Septembrie 2010
Propunerea de dezmembrare intocmita de cadastrist este primul pas ce trebuie parcurs intr-o asemenea situatie. Al doilea pas este sa va adresati unui notar public in vederea intocmirii actului de dezmembrare si a contractului de vanzare-cumparare (dezmembrarea imobilului si vanzarea-cumpararea pot fi cuprinse intr-un singur act). Cu aceasta ocazie, imobilul se va dezmembra in 3 loturi care vor fi inscrise in 3 carti funciare distincte (vi se va elibera o incheiere de carte funciara in acest sens de la OCPI, in urma inscrierii dezmembrarii in baza contractului intocmit de notar), iar in baza contractului de vanzare-cumparare se va inscrie dreptul de proprietate in favoarea cumparatorului asupra lotului instrainat.
Recapituland, totul se rezuma la un drum la notarul public, deoarece acesta se va ocupa de intreaga procedura ce trebuie urmata in ceea ce priveste cartea funciara (cererea extrasului de carte funciara pentru autentificare, trimiterea cererilor de inscriere, etc.).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare-apartamentare FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună ziua, Aş dori să întreb: Pentru a clarifica situaţia între mine şi fratele meu referitoare la un imobil (teren şi construcţii) este necesară ... (vezi toată discuția)