avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri rca

in urma unui accident in care am fost vinovat asiguratorul casco al masinii avariate a cerut despagubiri de la asiguratorul rca al masinii mele conform expertizei in valoare de 47400 lei dar acesta a platit doar 35000lei.a fost chemat in instanta pt restul de bani iar intrebarea mea este daca poate sa ma cheme si pe mine in instanta pt restul de bani sau rca este obligat sa achite toata suma?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:28, 22 Septembrie 2010
Aveti si d-voastra calitate procesuala in proces, de " parte responsabila", dar nu veti fi obligat la plata de catre instanta, ci numai asiguratorul.
avocat Cristina Popescu
va multumesc pt raspuns
vreau sa va mai intreb ceva daca sunteti amabila
pana la ce suma poate despagubi un rca in caz de dauna totala cum a fost la mine
Pana la valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea ramasa (25% din valoarea autoturismului la data accidentului)
multumesc

Alte discuții în legătură

Dauna totala casco omniasig Ion stanica Ion stanica Este corect ca in cazul unei daune totale casco omniasig asiguratorul sa scada din valoarea asigurata inscrisa in contractul casco 25%valoarea epavei masinii ... (vezi toată discuția)
Evaluare epava - dauna totala b2anka b2anka Buna seara Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: am o masina (an 2001) asigurata Casco la valoarea de 8674 lei. Ca urmare a unui ... (vezi toată discuția)
Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)