avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reducere onorariu avocat in faza executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Reducere onorariu avocat in faza executarii silite

As dori sa fac o contestatie la executare silita prin care sa solicit diminuarea onorariului de avocat in faza executarii silite. Ca sa contest somatia unde se prevede onorariul nu mai sunt in termen. As dori sa contest procesul verbal de cheltuieli al executorului. Credeti ca am vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: Alina-Adriana Visirin , Consilier juridic 10:25, 23 Septembrie 2010
Onorariul avocatului este cuprins in procesul-verbal de cheltuieli de executare, care este de sine statator si reprezinta titlu executoriu. Procesului-verbal se contesta in aceleasi conditii prevazute de codul de procedura civila pentru orice alt act de executare, in termenul prevazut de 401 Cpc, adica 15 zile de cand ati luat cunostita de act.
Multumesc pt raspuns. Sunt perfect de acord cu faptul ca procesul verbal de cheltuieli de executare reprezinta titlu executoriu, insa nu inteleg de ce nu pot uza de art. 401 alin. (1) indice 1 Cpc, care prevede: contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita?
Astazi am primit o revenire la somatie prin care mi se comunica ca mai am de achitat onorariu avocat in faza executarii. Pe asta pot sa o contest? Sunt in termen?
Procesului-verbal de cheltuieli de executare, in care este cuprins si onorariul avocatului, desi este titlu executoriu, nu i se aplica dispozitiile textului de lege invocat de tine. Contestatia privind lamurirea intelesului (...) se mai numeste si contestatie la titlu, iar reglementarea ei generala o regasesti in cuprinsul art. 399 alin. 1 Cpc. Contestatia la titlu se aplica hotararilor judecatoresti, atunci cand sunt necesare lamuriri cu privire la dispozitivul acestora (inteles, intindere si/sau aplicare).
Contestarea onorariului se face numai pe calea contestatiei la executare, in termenul prevazut de lege. Revenirea la somatie o poti contesta pentru motive de neregularite, dar ma tem ca nu mai esti in termenul de contestare a procesului-verbal de cheltuieli. Iti recomand sa reverifici cu atentie daca a fost legal indeplinita procedura de comunicare a pv de cheltuieli. Asta ar fi singura portita.
Multumesc pt raspuns! O sa tin cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin Buna ziua tuturor! Speta mea este urmatoarea: printr-o Ordonanta de plata, am fost obligati de catre tribunal, la plata unei sume de bani, de peste un miliard, ... (vezi toată discuția)
Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)