avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalare ani lucrati in SUA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalare ani lucrati in SUA

Buna.Am lucrat in perioada 2005-2008 in SUA, cu contract de munca necalificata.As dori sa stiu cum pot trece cei 3 ani lucrati acolo pe cartea de munca din Romania si de ce acte as avea nevoie din SUA.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 22 Septembrie 2010
nu este posibil asa ceva.
athe a scris:

nu este posibil asa ceva.

Chiar asa ? ... eu cred ca este posibil , iar temeiul de drept il constituie Decretul nr.92/1976 , art.11 alin.4.

Perioadele de timp lucrate în străinătate de cetăţenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unităţile la care s-a desfăşurat activitatea, în afară de cazurile în care, în convenţiile încheiate de România cu alte state, se prevede altfel.
Multumesc pentru raspunsul tau Freelis.
As mai avea o intrebare daca nu te deranjez prea mult: "actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea" inseamna contractul de munca?multumesc
Intr-adevar, actul in baza caruia ati fost angajat in strainatate (c.i.m. etc.) ... vedeti ca pentru pensie va trebuie si un formular international ... pentru Europa este Formularul E 207

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea din câmpul muncii petrucaltea petrucaltea Am lucrat 7 ani cu acte in regula in Spania. Ce trebuie sa fac ca sa îmi fie recunoscuta vechimea de acolo in România ? Menționez ca lucrez la o companie in ... (vezi toată discuția)
Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime muncita in sua desik desik Buna ziua, Dupa terminarea doctoratului am muncit ca si cercetator in SUA, timp de 18 luni. Intentionez sa ma angajez in mediul universitar din Romania. ... (vezi toată discuția)