avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renta viagera conform legii 247/2005
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renta viagera conform legii 247/2005

Buna ziua,
Bunicul dispune de 2 ha teren agricol pe care le-a dat in arenda si beneficiaza conform legii 247/2005 de o renta viagera de 50 euro/an pe ha. Daca el vinde in momentul de fata o parte din teren (in speta 1 ha), va mai beneficia de renta viagera pentru acel ha? (cf. legii, daca vindea terenul inainte de 1 ianuarie 2010 ar fi beneficiat de renta viagera de 100 euro/ha, problema e ca legea nu se mai aplica dupa 1 ianuarie 2010 intrucat ar contraveni unor reglementari UE - beneficiaza de renta doar cei care au depus dosarul anterior datei de 1 ianuarie 2010, el fiind unul dintre acestia)

PS: Nu am reusit sa-mi dau seama exact in ce sectiune ar fi trebuit postata aceasta intrebare asa ca imi cer scuze anticipat daca nu isi are locul aici si rog un moderator sa o mute daca e cazul.

Alte discuții în legătură

Renta viagera agricola. mihaiistfan@yahoo.com mihaiistfan@yahoo.com Anul acesta am implinit varsta de 67 ani.Cu respect,doresc sa stiu daca am dreptul la renta viagera agricola,avand in proprietate suprafata de 5 ha teren ... (vezi toată discuția)
Renta viagera capitaneanu_mioara capitaneanu_mioara Bună ziua! Am următoarea întrebare : Mama mea primește rentă viageră pentru 4 ha. teren agricol în extravilan, având acest teren în ... (vezi toată discuția)
Legea 247/2005- renta viagera dorinacon dorinacon Buna seara. Va rog frumos sa imi explicati din continutul legii 247/2005 titlul \\" renta viagera\\"si a altor norme privind aceasta, cand beneficiez ( in ce ... (vezi toată discuția)