buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatooarea problema.
in mai 2007 am demarat proiectul de instalare centrala termica de apartament. am inceput cu acorduri peste acorduri, dosare, semnaturi etc etc. De la vecinul care detinea cea mai mare parte din conducta am obtinut semnatura de acord de bransare, urmand ca dupa finalizarea lucrarii sa-i achitam cval in bani ce i se cuvenea pt proprietate. dupa ce am finalizat, am socotit in functie de piata la momentul respectiv si trebuia sa-i dam cam 500 ron. am avut surpriza ca dlui sa solicite 200 euro (aprox 800 ron).
Am cerut facturile, devizele de lucrari ca sa vedem de ce ne cere asa mult si nu ne-a putut prezenta decat o factura de la un hypermarket din care cumparase materialele,pe o suma mult mult mai mica si atat.
bineinteles ca nu am achitat suma aceasta pentru ca nu o putea justifica sub nicio forma.
acum ne-a dat in judecata pt suma pe care el o poate justifica adica 500 ron (cat aproximasem si noi).
conf citatiei trebuie sa ne prez pe 19.10 la judecatorie.
rugamintea mea este sa imi raspundeti, daca se poate, la intrebarile:
ce se intampla daca nu ne prezentam?
sa mergem sa ducem la judecatorie dovezile noastre? ca doar avem semnatura pt acord.
daca suntem de acord sa platim cei 500 ron platim si chelt de judecata? cam cat ar fi chelt de judecata?
multumesc mult.
PS: eu stiu ca am putea merge pe varianta ca i-am dat banii din moment ce-a semnat, dar nu m-as simti impacata cu sine asa.
Depuneti intampinare la actiune in care explicati situatia, anexati la intampinare probele pe care le considerati ca va justifica apararea, cereti respingerea actiunii.Nu va sfatuiesc sa nu interveniti in nici un fel, se va judeca in lipsa si va veti trezi datornic.Cel mai bun sfat, apelati la un avocat sau incercati sa va aparati singur cel putin pe fond logic.