avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizatie traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizatie traducator

Exista vreo sanctiune pentru neînregistrarea în termen de 60 de zile la Tribunal a traducătorului autorizat. Este vorba despre o autorizatie obtinuta in 2003. Nu au fost prestate servicii in baza acesteia.
Nu cumva este obligativitatea Curtii de Apel de a transmite lista traducatorilor catre Tribunale,
In ordinul nr.1054/C/27 iulie 2005 pentru aprobarea regulamentului de aplicare a Legii nr. 178/1997 este stipulat termenul de 60 de zile, insa, la art.5, alin 12 scrie (12) În situaţiile în care interpreţii şi traducătorii autorizaţi au fost luaţi în evidenţă la curţile de apel, în temeiul Legii nr. 281/2004 privind modificarea şi completarea Legii nr. 178/1997 pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de Ministerul Justiţiei, curţile de apel vor transmite listele cuprinzând aceste persoane tribunalelor din circumscripţia lor.
Deci daca articolul mentionat stipuleaza ca toate Curtile de Apel sa transmita Tribunalelor din circusmcriptia lor listele cu persoanele autorizate pentru anumita limba, intrebarea este daca mai trebuie sa te duci personal la Tribunal.
Si daca nu ai facut-o pana acum, chiar daca nu ai desfasurat actitivate de traducator, esti pasibil de vreo sanctiune?

Alte discuții în legătură

Traducatorul autorizat grigoana24 grigoana24 Persoanele care obtin autorizatia de traducator pot efectua traduceri doar pe raza tribunalului din orasul de rezidenta? (vezi toată discuția)
Autorizaþie de traducãtor obþinutã în 2005. ce trebuie fãcut pentru a funcþiona legal? ioana_7_fr ioana_7_fr Buna ziua! Sunt traducator autorizat din 2005,cand am obtinut autorizatia de traducator de la Mnisterul de Justitie.M-am inregistrat la Finante si in fiecare ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru traduceri legalizate eriklud eriklud Buna Ziua! Am un atestat international de limba germana la nivel mediu, in afara de asta vorbesc perfect limba maghiara si engleza... As vrea sa stiu cum ... (vezi toată discuția)