Imi puteti spune ce drepturi am din punct de vedere al drepturilor de autor, in situatia in care, sunt angajat consilier juridic al unei societati comerciale si totodata am fost rugat sa fac (elaboez) un proiect pentru obtinerea unor subventii UE printr-un program operational.
Eu voi realiza proiectul, care ulterior va fi supus spre aprobare institutiei de reglementare.
In cazul in care proiectul meu va fi admis, societatea angajatoare va beneficia de subventia pentru care s-a aplicat.
Vreau sa stiu daca eu, pentru ca sunt practic singura persoana din societate, care elaboreaza intregul proiect, deci sunt autorul proiectului, pot avea anumite drepturi in ceea ce priveste acest proiect.
Intrebarea mea este cu atat mai mult importanta, cu cat intentionez sa plec din societate.
Daca obiectul proiectului face parte din sau are stransa legatura cu obligatiile dvs. din fisa postului, atunci firma la care lucrati are drepturi asupra respectivului proiect.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010 BX, utilizator
Conform fisei postului, eu sunt consilier juridic, asigurand consultanta juridica societatii angajatoare.
In raport de fisa postului, eu sunt cel care analizez legalitatea proiectului si urmaresc ca acesta sa indeplineasca conditiile impuse de catre procedurile de specialitate, insa nu am printre sarcini, elaborarea proiectului, aceasta, in mod normal, datorita informatiilor de natura tehnica, trebuind sa se faca de catre mai multe persoane, in raport de specializarile acestora.
Cu toate acestea, eu sunt cel care va aparea in proiect ca persoana care il elaboreaza si chiar asa se intampla si in realitate.
Incheiati un act aditional la contractul individual de munca, privind drepturile de autor-dupa caz, remuneratia corespunzatoare pentru elaborarea acestui proiect.
Multumesc pentru raspuns.
Problema este ca societatea la care lucrez nu este de acord cu un astfel de act aditional.
Cu toate acestea, avand in vedere ca eu realizez acest proiect la initiativa societatii, dar in afara orelor de program, pentru ca in timpul programului am de lucru foarte mult si totodata nu mi se platesc ore suplimentare, mi se pare fair sa pot si sa beneficiez de pe urma muncii mele, intr-un fel sau altul.
In aceste conditii, intrebarea mea initiala ramane in picioare.