avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj!

Buna seara,
Am avut o discutie mai aprinsa in familie(precizez ca suntem castoriti de 3 ani si avem un copil de 1,6 ani), in care cand sa adus vorba de un posibil divort, familia sotului a reactionand foarte rau.Sotul a detinut inainte de casatorie un imobil pe care l-am vandut impreuna dupa casatoria noastra si am achizitionat alt imobil cu CVC in care aparem amandoi proprietari.Acum noi am zis ca daca nu ne-am mai intelege am dori sa ajunga in posesie de 100 % a copilului fara a putea nici unul sa ne bucuram de beneficii dupa urma imobilului.Parintii lui au sarit in sus spunand ca in afara de fiul lor nimeni nu are dreptul la acest apartament,este achizitionat cu banii din ceea ce a avut el si astfel acesta este doar al lui, nu am nici eu si nici copilul drepturi...As dori sa stiu cum este situatia de altfel...sa stiu daca de acum incolo, indiferent ce am face impreuna mereu se va pune problema ca el a investit la inceput si intotdeauna el va avea drepturi.Chiar ne gandeam sa vindem din nou sa luam un teren pe care sa facem o casa...dar nu as face asta stiind ca indiferent cat vom mai trage impreuna pentru tot eu in caz de divort si partaj nu mai ma aleg cu nimic.Sperand sa nu ajungem acolo si sa ne intelegem in continuare,,,astept totusi raspunsul dvs pt linistea mea.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:45, 25 Septembrie 2010
Valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare este bun propriu.
Prin urmare inteleg ca imobilul bunul propriu al sotului a fost vandut in timpul casatoriei si achizitionat un altul.Astfel, daca imobilul cumparat in timpul casatoriei a fost achzitionat cu pretul exclusiv rezultat din vanzarea imobilului bun propriu al sotului, daca acesta se apara cum trebuie, poate castiga imobilul in totalitate.
Daca insa cel de-al doilea imobil a fost achizitionat din suma obtinuta la vanzare plus o diferenta la care ati contribuit impreuna-din nou probatorii, ma repet daca sotul se apara corespunzator ,veti imparti doar contravaloarea sumei cu care ati contribuit impreuna ( diferenta de pret practic) la achizitionarea celui de-al doilea imobil.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
in momentul asta sunteti coproprietari. in cazul unui partaj, ii ramane sotului sa probeze ca acel imobil e cumparat prin vanzarea unui bun propriu
este normal ca el sa aibe o contributie mai mae la achizitionarea bunurilor comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si pretenti EROMANCA EROMANCA M-am casatorit in anul 2003 , am avut 2 apartamente proprietate personala dinaintea casatoriei , unul din apartamente l-am vandut in timpul casatoriei si din ... (vezi toată discuția)
Intrebare 1:imobil detinut inainte de casatorie achizitionat ... Elena GSR Elena GSR Intrebare 1:Imobil detinut inainte de casatorie achizitionat cu credit de un sot dar platit din veniturile ambilor soti este considerat bun propriu al sotului ... (vezi toată discuția)