avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... ce am de platit ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

ce am de platit ?

Buna ziua,

Acum aprox. 1 an am devenit persoana fizica independenta in urma semnarii unui contract de colaborare ca agent in asigurari.

Am reliziat de comun acord acel contract cu firma si acum doresc sa semnez un contract de mandat in calitate de Asistent in brokeraj.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez dupa semnarea acestui contract ?
Trebuie sa merg si sa il inregistrez ? dar unde ?
Ce taxe si impozite sunt obligat sa platesc ?

Daca incasez un comision in valoare de 2000 ron dar eu am un spatiu inchiriat iar contravaloarea chiriei este de 1500 ron, voi plati impozit doar la 500 ron ?

Mai pot semna un alt contract de mandat ca Asistent in brokeraj cu alta firma ?

Sper sa gasesc cu ajutorul dumneavoastra un raspuns la aceste nelamuriri.

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:42, 25 Septembrie 2010
Sunteti inregistrat ca profesie liberala la fisc sau ca PFA la Registrul comertului? Daca da, pe perioada 01.07-10.09.2010 se platesc contributiile individuale CAS-10,5% si Contributia somaj-0,5%, prin aplicarea cotelor asupra venitului net realizat lunar.
De la 13.09 nu se mai plateste somaj, iar pt CAS (31,3%) se depune o declaratie la Casa de Pensie si de plateste pt un venit pentru care s-a optat. Pentru contributie de sanatate se depune o declaratie de asigurare la Casa de Sanatate si se plateste tot anul aceiasi suma.
Nu trebuie sa inregistrati contractul decat in cadrul activitatii autorizate. Se poate semna si alte contracte.
Impozitul de 16% se aplica asupra venitului net anual realizat, dar in cursul anului impozitul se plateste conform deciziei emise de fisc, dupa depunerea declaratiei 220.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie pfa manusa manusa Buna ziua, probabil s-a mai discutat dar as vrea sa fiu sigura daca procedez bine cu depunerea formularelor conform ordonantelor care tot apar. In ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa noi? ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am tot citit raspunsurile date in forum vis-a-vis de contributiile PFA si sincera sa fiu sunt in ceata. Unele raspunsuri se refera la venituri ... (vezi toată discuția)
Impozitare pfa & angajat norma intreaga colt1504 colt1504 Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca intrebarile mele sunt mai stupide, dar chiar nu ma pricep deloc la chestiile de fiscalitate si ... (vezi toată discuția)