avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se mai poate desface testamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se mai poate desface testamentul?

Stimati avocati ai forumului,
Tatal meu a donat fratelui sau casa parinteasca(a bunicilor mei)El spunea ca pe vremea cand a donat-o a fost nevoit sa renunte la partea lui de acolo deoarece pe atuci legea nu-ti permitea doua locuinte.
Tatal nostru a murit.Noi mostenitorii tatalui putem desface acea donatie pe care a facut-o acu'25 ani.Ne putem cere parte de la unchiul nostru?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: naya , utilizator 13:26, 11 Decembrie 2007
In titlu vorbiti de testament... in corpul mesajului despre donatie... (nu-i totuna).
Nu ne spuneti cand a murit tatal (pentru a aprecia asupra prescriptiei) si nici daca la data mortii lui mai avea si alte bunuri in raport de care se poate stabili cotitatea disponibila si rezerva...
Donatia (daca o fi donatie) s-a facut printr-un contract autentificat?
Nu se poate raspunde... In drept nu exista retete general valabile...
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2007
romascanu, moderator
Da aveti dreptate! Nu m-am expicit pe inteles. Cert este ca nici eu nu stiu exact, insa incerc sa explic situatia:
Parinti nostri (suntem 4 frati)s-au casatorit .Au construit o casa impreuna.Tatal spunea ca doar asa putea construi aceasta casa daca renunta la casa lui parinteasca (a bunicilor mei)De aceeia a renuntat in favoarea unicului sau frate.Cand s-au schimbat legile si s-a primit pamanturile bieinteles ca acestea au fost impartite in mod egal la amandoi.
Un raspuns pe acest forum la o intrebare de-a mea mi-a atras atentia la aceasta posibilitate precum ca sa-r putea desface o donatie de urmasi dupa decesul persoanei care a donat bunul.Tatal nostru a decedat in anul 2002.Tin minte ca i-a parut rau toata viata tatalui meu de ce a facut pasul asta deoarece fratele i-ainterzis sa intre pe poarta.Saracul tata timp 20 ani nici nu a intrat in casa in care a copilarit bamai nult acesta nu l-a vizitat niciodata tata fiind bolnav 8 ani.De aceia m-ar interesa daca pot face ceva.
MULTUMESC!
Voiam doar sa spun ca casa bunicilor a ramas doar fratelui sau(unchiul meu)doar terenurile au fost impartite egal.
Raspunsul e corect in masura in care informatiile date de dv. sunt corecte.
Nu inteleg sa fie vorba de o donatie, poate de o renuntare. Si asa ramane.

Nu vad sa se poata face ceva acum.
Multumesc pentru raspuns.
Eu nu sunt in Romania si nu stiu exact ce a fost.Din povestea parintilor stiiam ca tatal meu a renuntat la partea lui din casa parinteasca dupa cum v-am spus era obligatde legea de atunci.
Nu din dorinta de a ma imbogatii vroiam sa fac ceva daca se putea, ci sa ma razbun cel putin atat pentru durerea provocata de acest frate, contra tatalui meu.
Oricum eu stiu si cred ca daca nu v-a fi pedepsit in lumea aceasta v-a primi pedeapsa si mai mare in lumea de apoi.
Inca o data MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Au nepotii din partea fratelui dreptul la o proprietate la care tatal lor a renuntat de buna voie? Evelyn278 Evelyn278 Buna seara. Bunica mea din partea tatalui i-a facut act de vanzare-cumparare tatalui meu pe casa parinteasca. Unchiul meu, fratele tatalui a renuntat prin ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tatăl meu, decedat în 1996, a avut un frate (decedat ... vivians vivians Bună ziua. Tatăl meu, decedat în 1996, a avut un frate (decedat în anul 1986) .tatăl meu a deschis procedura succesorala după decesul fratelui am fost ... (vezi toată discuția)