avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestatie decizie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestatie decizie pensie

Am depus la dosarul de pensie 2 adeverinte cu gr.I din care una nu a luat-o in considerare desi amandoua au fost emise in baza ordinului 50/1990, iar dupa 4 luni mi-a dat decizia de respingere a dosarului de pensionare fara sa motiveze de ce nu a luat-o in calcul.Din alte surse am aflat ca trebuie hotarare judecatoreasca cu firma care mi-a eliberat adeverinta . In termen de 45 zile am dreptul sa fac contestatie.
Intrebarea mea este: daca fac contestatie la decizia de respingere a dosarului de pensionare pot sa-mi depun un alt dosar de pensionare (avand in vedere ca voi obtine intre timp hotararea judecatoreasca pt adeverinta care nu mi-a fost luata in calcul, desi legea nu cere asa ceva ) ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:06, 2 Octombrie 2010
alexandroni a scris:
Intrebarea mea este: daca fac contestatie la decizia de respingere a dosarului de pensionare pot sa-mi depun un alt dosar de pensionare (avand in vedere ca voi obtine intre timp hotararea judecatoreasca pt adeverinta care nu mi-a fost luata in calcul, desi legea nu cere asa ceva )?

Nu este nicio legatura intre contestatia impotriva deciziei de respingere a cererii privind acordarea pensiei si depunerea unei alte cereri. Puteti sa depuneti o noua cerere si, in acelasi timp, sa va judecati cu casa de pensii.

Trebuie spus ca instanta nu va pronunta o hotarare judecatoreasca asa de repede cum credeti. Litigiul poate dura si doi ani, in functie de probele administrate precum si de faptul ca, daca veti castiga, casa de pensii va face recurs.
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti mai multe discutii in legatura cu aceeasi problema, folositi butonul "raspunde" si postati toate intrebarile dvs. Multumesc!

Gabriela Pintea

alexandroni a scris:
Va rog sa-mi spuneti daca are sens sa fac contestatie la Casa de Pensii pentru ca in decizie scrie clar ca aceasta poate fi contestata la instanta judecatoreasca competenta.Este posibil sa revina asupra deciziei daca fac contestatie la CJP ? Ar fi mai simplu decat in instanta.

adrianmarin a raspuns:
Buna ziua !
Daca aveti motive intemeiate si sustinere legala in demersul dvs. faceti acea contestatie ....

Carp Mircea a raspuns:
Daca aveti dovezi clare de incalcare a legislatiei in vigoare,greseli de calcul sau alte probe certe,puteti face interventii atat la CNPAS cat si la Casa locala de pensii care a emis decizia la rubrica intrebari si raspunsuri. Aduceti la cunostinta acestor institutii dovezile(constatate).Astfel nu mai este nevoie sa va deplasati la Casa locala de pensii si sa faceti cerere.Fiind greseala lor,sunt obligati sa o rezolve.Eu va spun din practica mea.Probe la afirmatiile mele:A se citi ultima mea interventie(aseara) de pe portalul CNPAS si va asigur ca se rezolva.P.S.-Acest dosar este singurul pe care nu am reusit sa-l rezolv in totalitate din lipsa probelor(carte de munca si copia cartii de munca).Scuze daca am plictisit pe cineva cu aceste amanunte.O zi buna.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie ionicabotezatu ionicabotezatu Am 56 ani, 30 ani in grupa a doua de munca si 37 ani vechime in munca. Cand (la ce data) pot (am dreptul) sa ies la pensie? (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca dobrelucia49 dobrelucia49 buna seara,as vrea sa stiu daca toti pensionarii de grupa 1 beneficiaza de acea marire de pensie care s-a aplicat din luna februarie a acestui an.Pun aceasta ... (vezi toată discuția)
Atacarea hotararii comisiei centrale de contestatii privind decizia de pensionare zaharia alecu zaharia alecu Ma numesc Elena Zaharia am fost pensionata anticipat si nefiind de acord cu decizia de pensionare (deoarece nu mi s-a luat in calcul 8 ani lucrati in grupa II ... (vezi toată discuția)