Intrebarea mea este: daca fac contestatie la decizia de respingere a dosarului de pensionare pot sa-mi depun un alt dosar de pensionare (avand in vedere ca voi obtine intre timp hotararea judecatoreasca pt adeverinta care nu mi-a fost luata in calcul, desi legea nu cere asa ceva )?
Va rog sa-mi spuneti daca are sens sa fac contestatie la Casa de Pensii pentru ca in decizie scrie clar ca aceasta poate fi contestata la instanta judecatoreasca competenta.Este posibil sa revina asupra deciziei daca fac contestatie la CJP ? Ar fi mai simplu decat in instanta.
Buna ziua !
Daca aveti motive intemeiate si sustinere legala in demersul dvs. faceti acea contestatie ....
Daca aveti dovezi clare de incalcare a legislatiei in vigoare,greseli de calcul sau alte probe certe,puteti face interventii atat la CNPAS cat si la Casa locala de pensii care a emis decizia la rubrica intrebari si raspunsuri. Aduceti la cunostinta acestor institutii dovezile(constatate).Astfel nu mai este nevoie sa va deplasati la Casa locala de pensii si sa faceti cerere.Fiind greseala lor,sunt obligati sa o rezolve.Eu va spun din practica mea.Probe la afirmatiile mele:A se citi ultima mea interventie(aseara) de pe portalul CNPAS si va asigur ca se rezolva.P.S.-Acest dosar este singurul pe care nu am reusit sa-l rezolv in totalitate din lipsa probelor(carte de munca si copia cartii de munca).Scuze daca am plictisit pe cineva cu aceste amanunte.O zi buna.
~ final discuție ~