avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte munca

Buna ziua,

Saptamana trecuta am aflat ca nu mi s-a intocmit carte de munca la firma la care lucrez, in conditiile in care am un contract pe termen nedeterminat de mai bine de 2 ani iar contributiile mi s-au platit (cel putin pentru pensii am putut verifica deoarece am contributia la pensia obligatorie platita). Mi s-a spus ca mi se va face cartea de munca acum dar nu stiu cum pot verifica daca totul va fi trecut in cartea de munca de cand m-am angajat. Mentionez ca nu am mai lucrat inainte cu carte de munca.
Va rog sa imi spuneti cum pot verifica daca am toate contributiile platite si daca mi-a fost trecuta in cartea de munca toata perioada de cotizatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:09, 26 Septembrie 2010
trebuie sa va adresati ITM si acestia va vor da toate detaliile necesare...
Daca nu aveti carnet de munca nu aveti cum sa verificati decat daca solicitati de la casa de pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare ... acolo se va vedea daca angajatorul va platit sau nu contributia pentru asigurari sociale .

De asemenea, puteti verifica si la Casa de asigurari de sanatate (pentru contributii de asigurari de sanatate) , precum si la AJOFM (pentru somaj) ori la ANAF (pentru toate contributiile).
In carnetul de munca nu sunt trecute contributiile ci numai salariile din CIM si actele aditionale la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca - verificare plata contributii florinel40 florinel40 cum pot verifica daca angajatorul plateste cartea de munca (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez vechimea Llyly61@yahoo. com Llyly61@yahoo. com Buna ziua eu am lucrat din 2006 pina in 2010 la o firma cind am plecat nu am facut preavizul am plecat decit cu demisia nu am stiut ca trebuie sa ma duc atunci ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)