avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112/95
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112/95

Mama mea a cumparat un apartament din vila in care locuia,vila nationalizata si nerevendicata,a cumparat cu 10% avans si restul in rate pe 25 de ani.Care este forma legala pentru a instraina apartamentul,avand in vedere ca legea nu permite vanzarea timp de 10 ani de la cumparare?Se poate cesiona contractul de vanzare-cumparare?Ce se poate face?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters168018 , utilizator 12:56, 5 Octombrie 2010
Avokitten a scris:

nu toti notarii iau in considerare interdictia, asa ca intr-adevar mai rar, s-au mai vazut czuri cand a fost vandut imobilul fara probleme.
si cu aparitia legii 1/2009 si a normelor ei, nici nu vad ce sens ar mai avea respectiva interdictie.

Corect ce spune dna.Avokitten , si eu cunosc cazuri de v/c.dar achitate integral.
Multumesc.
In contractul de vanzare-cumparare mama mea " declara pe proprie raspundere ca se obliga sa nu instraineze imobilul ce face obiectul prezentului contract de vanzare-cumparare timp de 25 de ani(timp calculat pt. rate) conf. art.9 din
Legea 112/95".Atat si nimic mai mult.
Multumesc.
In contractul de vanzare-cumparare mama mea " declara pe proprie raspundere ca se obliga sa nu instraineze imobilul ce face obiectul prezentului contract de vanzare-cumparare timp de 25 de ani(timp calculat pt. rate) conf. art.9 din
Legea 112/95".Atat si nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 112,legea 10 sau legea 1/2009? georgestefan georgestefan Am cumparat o casa de la afi,si scrie in contractul de vanzare-cumparare ca nu o pot vinde 10 ani.Acum aflu ca potrivit legii1/2009,se poate vinde fara sa mai ... (vezi toată discuția)
Pot sa cumpar casa..? AKM AKM Locuiesc cu contract de inchiriere la stat ,intr-o casa modesta preluata de stat fara titlu, conf. legii 112/995.Intrebarea este ce pot sa fac ca sa o ... (vezi toată discuția)
Vanzari case nationalizate -contracte diferite CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna unde am inceput sa cumpar imobilul in rate din 2005 cu o clauza cum ca nu pot instraina imobilul timp de 10 ... (vezi toată discuția)