avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii nefondate........
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii nefondate........

Ce sanse sunt ca o factura neaccepatata la plata prin nesemnare( tin sa precizez ca sunt persoana fizica si ca factura respectiva a fost intocmita fara acordul si recunoasterea mea) sa fie considerata de instanta ca fiind valida?in acceptiunea dreptului comercial factura trebuie sa fie sa fie semnata si stampilata( in cazul persoanei juridice, nu?)Acum am fost data in judecata ptr a plati 2 ff pe care nu le_am acceptat si pe care nu mi le insusesc, deoarece nu mi-am insusit bunurile respective, iar a doua ff nu stiu ce bunuri contine.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:34, 27 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
In cadrul soc. care a emis facturile am detinut functia de director de vanzari timp de 2 ani si 6 luni dupa care mi-am dat demisia prin 79(1) deoarece nu mi-au platit drepturile salariale timp de 2 luni.In luna mai,inainte sa plec din firma au intocmit o factura, la vederea careia, sincer ,am inceput sa rad, iar la 6 saptamani de la demisie, moment in care eram deja angajata la firma unde lucrez si-n prezent, au mai intocmit o ff in val de 1900 ron( stiu suma din actiunea pe care am primit-o)si la care am termen miercuri ptr pretentii.Deja la tribunalul Targoviste eu am depus actiune ptr recuperarea dr banesti depunand si rasp ITM D-ta care confirma in urma controlului efectuat ca cele sesizate de mine sunt reale si s-a dispus plata salariilor restante, insa nimic....ba da: mi-au intocmit aceste ff-uri false si mai au si pretentii.....pot merge cumva si pe 290 cp impotriva celui care a emis factura? multumesc frumos!
Si ca sa fiu mai exacta, da,nu stiu ce contine a doua a factura, stiu de existenta ei doar din actiunea pe care au deschis-o la judecatorie si din exemplarul pe care l-am primit acasa.acum chiar lucrez la intampinare ptr ca miercuri am termen( am terminat Dreptul, insa nu practic si sper sa ma descurc).....:rtfm:
Formulati intampinare la aceasta actiune,in care aratati aceste aspecte,si cereti instantei de judecata respingerea actiunii ca nefondata.Depuneti aceasta intampinare in 2 exemplare-unul pt instanta,al doilea pt reclamant-la termenul de miercuri.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Nu sant un specialist, dar nu o factura da obligatia de plata, precum nici acceptarea sau semnarea ei. Obligatia de plata se naste in momentul in care am comandat un bun sau serviciu. Dupa aceasta furnizorul este obligat sa livreze bunurile sau serviciile iar beneficiarul sa le accepte si sa semneze pentru ca a primit bunurile (nu neaparat pe factura).

Am comandat = Sant obligat sa primesc si sa platesc. Pot sa refuz sa platesc pana primesc daca nu este altfel mentionat in contract

Nu am comandat = Nu sant obligat nici sa primesc nici sa platesc. Daca primesc ceva (dovedit cu semnatura de primire) atunci platesc sau restitui ce am primit.

Altfel fiecare firma poate emite mii de facturi pe numele oricui (PF sau PJ) desi nimeni nu a comandat ceva si incearca sa obtina prin judecata drepturile necuvenite.

Alte discuții în legătură

Semnatura de primire la o factura coman cristina coman cristina sun o sc si am de facturat lucrari din anul 2009Doresc sa facturez deoarece am nevoie de bani ,iar societatea la care am lucrat va primi bani din subentie ... (vezi toată discuția)
Debitor chemat in judecata anonim. anonim. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema. Sunt persoana juridica S.R.L, chemata in judecata de catre o alta S.C pt. obligarea la plata a unei sume de ... (vezi toată discuția)
Pot sa trimit o factura prin posta? dovmihaela68 dovmihaela68 sunt angajata la o societate in domeniul termopanelor.am vru sa ajut niste prieteni si le-am facut o lucrare maricica,cu un avans la care nu are ... (vezi toată discuția)