avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Opiniile celor respinsi la examenul de admitere in ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Opiniile celor respinsi la examenul de admitere in avocatura sesiunea noiembrie 2007

Buna seara,

Care este parerea voastra, de fapt a celor care au fost respinsi la acest examen?

Cel mai recent răspuns: tonicadaniela , utilizator 19:27, 18 Decembrie 2007
Pai ce opinii poate avea cineva care nu a dat spaga:))
Mi se par foarte, daca nu extrem de interesant cum se poate aprecia la 50 de sutimi o lucrare la drept procesual civil, in ideea in care in 2 ore trebuiau tratate 3 subiecte dintre care 1 purta denumirea "Apelul".
In afara de un jenibil 5.5 la P.C in rest 8 plus. Dupa aprecierea proprie am considerat dreptul procesual civil ca fiind un punct forte, nicidecum procesualul penal (9,5). Sper ca in urma contestatiei depuse, caci acest pas este singurul la indemana persoanei care a obtinut calificativul respins de a putea benfeicia de "dublul grad de jurisdictie" in ceea ce priveste reexaminarea lucrarii.
Conform metodologiei examenului din data afisarii rezultatelor (10.12.2007) curg 48 de ore, termen in care se depun contestatiile la proba scrisa. Dupa expirarea termenului de decadere va curge un termen de 3 zile in cuprinsul caruia se vor reexamina lucrarile, termen ce va culmina cu afisarea rezultatelor reexaminarii.
Succes tuturor celor care au depus contestatii motivate!
P.S. cererea de reexaminare se adreseaza "DOMNULUI PRESEDINTE AL COMISIEI DE EXAMINARE" ;)
Ce putem sa zicem .... Eu personal imi vine sa ma duc si sa ma cert cu ei, pentru ca daca se va corecta la fel ...... Am pus-o in fericire. Dupa cum spunea mai sus si AndreiT si eu m-am bazat pe drept civil si drept procesual civil. Am luat la toate peste 8, la civil am luat 9 si tocmai la drept procesual civil 5,75. Dupa ce am iesit de la examen si m-am uitat pe barem mi-am evaluat lucrarea la nota 9, ca sa aflu ca imi trebuie 0,25 sutimi pana la 6. Sincer sunt cam praf cu moralul deoarece nici nu ne putem vedea lucrarile (mi se parea corect sa-mi zica si mie unde m-a depuncatat) :(( dreptul la aparare. Daca s-a facut o eroare la prima corectare ce ma face sa cred ca nu se va face si acum. Nu sunt in situatia altor candidati, care au facut contestatii la noroc sau la mila, nu vreau nici un favor, vreau doar sa mi se corecteze lucarea cum ar trebui.

PS. Eu personal am scris in "atentia domnului decan" sper sa nu fie gresit, asa am gandit eu atunci in starea in care eram, m-am gandit ca desi a decedat, functia a ramas, probabil ca-i va lua locul un prodecan pana la viitoarele alegeri. Sincer... sa va mai spun ceva, nu citeste nimeni contestatiile, de aceea s-a si facut un catalog : nume, nota, materie, contestatie; nu cred ca cei din comisie, pe langa lucrarile de corectat, mai stau sa mai citeasca si contestatiile noastre. Daca ar fi avut aceasta intentie, ar fi facut formulare tipizate ca la inscriere :( Si o intrebare de 100 puncte stie cineva de ce ni s-au cerut nr. de telefon, daca tot se afiseaza pe net sau la Barou rezulatetele.

Bafta tuturor.........
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
constantinescu_razvan, utilizator
Raspunsul pe care l-am primit dupa ce am pus aceeasi intrebare, respectiv de ce ne este cerut numarul de telefon, a fost unul pe cat de simplu pe atat de vag: "poate veti fi contactat telefonic". Nu banuiam ca voi fi inscris la vreo tombola...Totodata am inteles ca au fost o serie de probleme in legatura cu un calculator si cu calcularea baremului. Vreau detalii pe aceasta tema, daca se poate.
Edit: din cate vad eu contestatia in sine, cuprinsul cererii de reexaminare adica, este indiferent sub aspectul continutului atata timp cat contine datele de identificare ale candidatului ce solicita reexaminarea lucrarii, proba la care se solicita reexaminarea si semnatura acestuia. Reexaminarea este un drept si nu o facultate pentru cei in masura sa rezole aceste contestatii. Acum sa nu ne asteptam la motivari ale solutiilor pentru ca nu este cazul. Voi face tot posibilul ca in situatia in care voi primi un rezultat nefavorabil in urma contestatiei, ceea ce ar fi inadmisibil, sa intru in posesia unei copii dupa lucrarea a carei reexaminare am solicitat-o, pentru a ma asigura personal de modul in care au fost atribuite punctele cuprinse in barem.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Fratilor nu stiu ce se intampla. Eu nu pot sa explic cum de am luat 8 la toate in afara de civil unde am luat 5. Dupa examen m-am uitat pe barem si la civil trebuia sa iau 8. Unde au disparut 3 puncte nu am idee. Va doresc succes in continuare si sa trecem cu bine de contestatii.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
lylo, utilizator

Alte discuții în legătură

Definitivare sesiunea noiembrie 2009 Vasile Alexandru Vasile Alexandru ce se stie despre examenul care tocmai s-a terminat? rezultate, pareri, opinii............. am inteles ca a fost draconic de aceasta data... nu m-ar mira sa ... (vezi toată discuția)
Contestatii admitere barou sesiunea noiembrie 2010 denissa_cristian denissa_cristian Buna ziua! Am sustinut examenul de admitere in barou in sesiunea din luna aceasta , si din motive obiective trebuie sa parasesc tara peste o saptamana .In ... (vezi toată discuția)
Ganduri despre admitere, definitivat si profesia de avocat, barou si inppa. dan_cdp dan_cdp Intr-adevar, examenul de admitere in avocatura, in Bucuresti, are uimitor de multi candidati admisi. Cred, din ce in ce mai mult, ca examenul de admitere in ... (vezi toată discuția)