avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe si timbre judiciare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe si timbre judiciare

Fiind in virsta,va rog sa-mi spuneti de unde se pot cumpara timbrele si in ce locuri se pot plati taxele judiciare,pentru a rezolva cit mai aproape de locuinta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 11:04, 3 Noiembrie 2010
Timbrele se cumpara de la oficiile postale, iar taxele judiciare de timbru se platesc la Directia economica si finante publice locale sau de sector, dupa caz.
In cazul in care veniturile dumneavoastra sunt modeste, puteti beneficia de o scutire/reducere a taxei de timbru.
Vedeti prevederile o.g. 51/2008:
Art. 8. - (1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
Va multumesc,credeam ca si taxa judiciara se poate plati la posta.O zi buna!
art 19,Legea 146/97 taxele judiciare se platesc la CEC
Am fost la CEC si mi-au spus ca ei nu incaseaza taxe judiciare !

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara proces partaj voinea75 voinea75 Va rog am nevoie de ajutor. Trebuie sa platesc completare taxa de timbru intr-un proces de partaj. Am platit pana acum o suma considerabila, aprox 13 000 ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar taxa timbru partaj MARIA2001 MARIA2001 Intr-un proces de partaj, care sunt conditiile pentru a beneficia de scutire sau reducere pentru taxa de timbru? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Sfaturi juridice ptr divort roxy_23 roxy_23 as vrea sa divortez dar nu am posibilitatea financiara sa imi platesc un avocat motivul divortului este neintelegerea si violenta as vrea sa stiu dak as primi ... (vezi toată discuția)