avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce actiune pot initia impotriva executarii silite?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce actiune pot initia impotriva executarii silite?

Buna ziua. Acum un an am facut un imprumut in nume personal garantand cu apartamentul, semnand la notariat un contract de imprumut intre mine si cel care mi-a dat acel imprumut. Nu am reusit sa restitui imprumutul iar creditorul vrea sa apeleze la serviciile unui executor pentru a-mi vinde apartamentul. Ceea ce vreau sa stiu este daca pot sa initiez vreo actiune de stopare a executarii silite. O forma de esalonare a datoriei sau orice altceva pentru ca am inteles ca executorul poate, in baza actului semnat de mine, sa-mi vanda casa fara a avea nevoie si de o semnatura din partea mea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:11, 27 Septembrie 2010
Teoretic ,impotriva executarii silite,puteti formula contestatie
In prealabil,este de preferat sa contactati direct executorul,in vederea negocierii unei esalonari a platiilor restante
Este vorba de un imprumut la un camatar...este mai putin probabil sa fie deacord cu o actiune de esalonare a datoriei...sau poate nu am inteles eu prea bine. Actiunea de contestare a executarii trebuie facuta intr-un anume termen? Multumesc foarte mult.
Daca imprumutul este incheiat prin document autentificat la notar,daca in termen legal nu ati achitat ratele/debitul ,intr-o eventuala actiune din partea camatarului ,nu sunteti obligata sa achitati decat debitul ,eventual cheltuieli ocazionate de onorariu avocat
Daca camatarul promoveaza actiune impotriva dvs ,obtine hotarare irevocabila si parcurge etapele pentru executare silita,urmeaza sa fiti informata de catre executor judecatoresc cu care,puteti negocia ,intr-un timp rezonabil achitarea restantei
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Ma scuzati ca tot insist insa situatia este de asa natura...Revin si va intreb, daca reusesc sa negociez cu executorul (care probabil ca nu are nici o obligatie legala sa dea curs negocierii) si in urma negocierii reusesc sa obtin un alt termen pentru achitarea datoriei, asta implica stoparea sau suspendarea actiunii executarii silite? Va multumesc inca o data!
Suspenda executarea silita , atat timp cat respecta termenele de plata asa cum au fost reesalonate.

Alte discuții în legătură

Somatie, ce se poate executa ? ale2012 ale2012 buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executiv ptr neplata amenda stelach stelach Buna ziua o firma amendata de itm cu 20000 lei, a primit de la fisc somatie si titlu executoriu pentru neachitarea amenzii. Administratorul societatii , ... (vezi toată discuția)
Executare silita tomamarin tomamarin Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Am facut un contract de imprumut pe 3700 de euro in care se specifica ca garantie bunurile mobile si imobile, ... (vezi toată discuția)