avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac! Am facut un contract de imprumut pe 3700 de euro in care se specifica ca garantie bunurile mobile si imobile, prezente si viitoare. Se specifica si ca se face executare silita in caz de neplata la timp fara somatie sau punere in intarziere. Termenul de restituire este 2 aprile. Am un apartam cu 2 camere. Ce s-ar intampla daca voi fi executat silit? voi pierde apartamentul? dar daca trec apartamentul pe numele altcuiva? Ce iesire as putea avea din situatia asta? Mentionez ca nu sunt de rea- credinta si am sa restuii datoria, dar nu pot sa cred ca pentru suma acesta o sa-mi pierd locuinta.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 22:18, 31 Ianuarie 2010
creditorul este unul chirografar..
cu alte cuvinte daca nu aveti contract de ipoteca puteti sa-l treceti ( v/c)
Multumesc pt raspuns. Dar daca se ajunge totusi la executare, care este procedura? vine un executor, se intenteaza proces?
depinde, de contract si de ce scrie in al
ma refer fie direct vine executorul, fie cu proces
Scrie ca pt suma se face executare silita fara punere in intarziere sau somatie. Problema mea e ca nu cred ca voi putea face rost de intreaga suma in 2 luni. Dar ma gandesc ca daca se da deschide proces as mai castiga timp, as obtine o amanare, nu stiu cum sa fac.
Fiind un contract de imprumut autentificat de notar nu va mai fi nici un proces. Creditorul poate apela la executorul judecatoresc deoarece contractul de imprumut autentificat de notar este titlu executoriu. Pentru a incepe executarea silita impotriva bunurilor dvs executorul judecatoresc va trebuiisa obtina incuviitarea executarii silte in instanta si identificarea bunurilor dvs(daca nu le-ati indicat ca si garantie in contractul de imprumut) . Cu siguranta executorul va va soma iar dvs puteti solicita o esalonare a debitului cu conditia ca si creditorul sa fie de acord.Costurile pentru transferarea propietatii vor fi mari asa ca mai bine cautati o solutie sa va achitati debitul. Poate ajungeti la o intelegere cu creditorul cu privire la data si modalitatea restiturii.

Alte discuții în legătură

Problema amalu amalu Ma scuzati ca va deranjez. Am urmatoarea problema : In 7.10.2010 am incheiat un contract de imprumut cu restituire in rate egale de 780 pe luna timp de noua ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : - sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi ... (vezi toată discuția)
Somatie, ce se poate executa ? ale2012 ale2012 buna seara!am primit o somatie in care scrie ca in baza art.387 C.proc civ prin care va punem in vedere ca in termen de o zi de la primirea sau lasarea ... (vezi toată discuția)