as vrea sa siu unde merg pentru a deschide divort si ce acte trebuie,cat ma costa si ce masuri se pot lua impotriva sotului meu daca m-a agresat eu avand copil mic.ce risca daca depun la politie declaratie de agresare?orice as spune are dreptul sa dea in mine.i-am facut copil,am renuntat la servici si de cand am facut copilul si-a obtinut ce a vrut si m-a exclus total din viata lui,sta la el acasa,nu mi de bani zicand ca nu are,vine sa vada copilul si daca ma cert cu el risc sa ma bata,m-a imbrancit de multe ori,m-a strans si de gat si cred ca orice as spune un barbat nu are voie sa dea intr-o femeie care a facut atatea pt.el.mai merita sa stau cu el?am sunat la poiltie dar mama mea a inchis tel.si el scapa mereu nepedepsit asa cum se poarta.e normal?ce pedeapsa ii poate fi aplicata iar eu cum scap de el si daca divortez ce se imparte,cine ia copilul el fiind de 11 luni dar eu neavand venituri?oricum treiesc in saracie de cand am facut copilul,sotul nu face nimic sa ne fie bine,din contra.vrea copilul dar are leasing la masine,mama cumpara mancare la copil de multe ori si tot el e cu gura,a spus ca nu depinde de noi desi noi crestem copilul si nu e usor fara bani si cat ma solicita.sunt bolnava si nu am niciun ajutor,ii cresc copilul,nu ma duc la doctor ca nu am bani si mai sunt si agresata.vreau sa stiu ce solutie e ca vreau razbunare,vreau sa plateasca pt.ce a facut.legea poate apara o femeie fara aparare sau tot pe barbati?
Trebuie sa va calmati.
Cu divortul se va rezolva.
Cititi cu atentie si calm ce s_a scris mai sus.
Cu plangerea penala poate fi mai greu dar puteti depune la politie plangerea si se vor ocupa politistii.Vor dicuta cu el.
Nu va trebuie nici urme de agresiune si nici martori falsi.
O indicati pe mama dvs. in plangere si se va ocupa politia.
si intre timp cine imi cresrte copilul?eu cu ce bani ca el si-a luat talpasita,m-a imbrancit si a plecat.nu contribuie.mama fiind pro de a avea copilul tat e posibil sa nu vrea sa declare nimic.altfel ma lasa si acum sa chem politia,nu?eu vrea sa divortez si gata.nu stiu ce va fi cu copilul,il dau la orfelinat dar cu unul care m-a impins si se poarta urat cu mine de cand a obtinut ce a vrut nu mai stau.cred ca asta a vrut,copilul si acum ma determina sa divortez ca sa scape ca stie ca nu am venit si ea el copilul.e in stare.ca m-a amenintat.mie imi zice ca nu are bani dar odata mi-a zis ca se descurca si ii pune bona,vede el.deci are sau n-are bani?nu pt.mine.vrea doar pt.el si copilul pt.el si vreti sa stau cu el?nu a facut sex cu mine decat pt.a face copilul.apoi nu a mai vrut,mereu gaseste pretexte ca eu sunt de vina ca ma cert si nu mai vrea,la fel ca nu vrea sa-mi dea bani.dar opelul la servici vad ca il plateste.pt.ca viata lui sa fie frumoasa are bani.cum are de leasing si pt.mine nu?a vrut masina,copil,eu mi-am lasat serviciul sa-i cresc copilul si ma aleg cu jigniri.chiar daca voi trimite politia la el poate spune ca eu sunt de vina,ca il provoc eu sau neaga ca a dat in mine,nu e logic?asa a si zis ca face,ca tot eu pic rau.ma ameninta ca ia copilul si nu ii pasa daca mor am vazut.deci m-a folosit si eu sa-l las nepedepsit?sa-i dau si copilul poate.de fapt il ia el dupa ce eu am suferit sa-l fac,sa-l cresc.
Va inteleg situatia,dar orice cerere adresata justitiei-deci si actiunea de divort-se dovedeste cu probe,acte,martori,interogatoriu pe problemele de incredintare si pensie,ancheta sociala care va concluziona asupra modului de crestere si educare al minorului,asupra conditiilor morale si materiale ,oferite de parinti.
Simplul fapt ca scrieti actiunea nu este suficient in justitia romana.
Chiar daca nu realizati, actualmente , venituri , e suficienta sustinerea din partea unor persoane apropiate.In cauzele de divort rudele pana la gradul al treilea, inclusiv , pot fi audiate in calitate de martori.
Acestea vor releva suferinta din casnicia dumneavoastra.
Copilul va fi incredintat dumneavoastra spre crestere si educare , nu va dispusa nicio masura de urgenta (plasament , plasament in regim de urgenta) , decat daca dumneavoastra va veti exprima vointa in acest sens.
Cu privire la agresiunile pe care le-ati suferit , care sunt , desigur, si de ordin psihic, depuneti o plangere penala prealabila, in termen de 2 luni de la consumarea acestora.
Acest act de sesizare poate fi adresat atat politiei , cat si parchetului.
In mod obligatoriu, sunt necesare datele de identificare ale dumneavoastra si ale sotului.
Infractiunile cu privire infractiunile care aduc atingere integritatatii si sanatatii persoanei ( loviri sau alte violente , art . 180, vatamarea corporala , art . 181 ), acestea imbraca forma agravata daca au fost exercitate asupra membrilor familiei
Asadar, va puteti apara si prin aceasta modalitate, aducand raportul juridic de conflict in fata organelor judiciare. Cu privire la lezarea produsa , certificatul medico-legal poate fi eliberat in cel mult o luna de la data producerii acesteia.
Insa , dincolo de aceste aspecte, separatie ( chiar si in fapt) , va mai reduce din tensiunea produsa.
Pe cale de ordonanta presedintiala, pe timpul divortului, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind desfacerea casatoriei , instanta de judecata poate lua masura vremelnice , cu privire la incredintarea copiilor si la stabilirea pensiei de intretinere.
In timpul sau dupa divort ( insa dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti ) va puteti raporta si la imparteala, care va cuprinde bunurile dobandite de la data casatoriei.
cat timp dureaza solutionarea unui divort?se poate face si repede sau dureaza luni?si plata cine o face,sotul care lucreaza sau soti fara venituri si cu copil?sotul poate fi obligat sa dea bani in casa ?daca are leasing la masina pe firma dupa divort daca masina nu a fost platita dar a fost inceputa plata in timpul casatoriei si am suferit si eu datorita lipsei de bani datorata acestei plati eu pot primi o parte din bani dupa divort?sau el ramane cu tot chiar daca am trait eu in saracie si a facut copil pe spinarea mea,adica doar prin sacrificiul meu,ca el vad ca nu renunta la masina desi suferim toti si mama mea pensionara ii plateste lui intretinerea la copil si mancarea mea si a copilului ca el plateste rate la opel,adica isi permite luxul asta vad pe spinarea noastra si cand il intreb cand are de cand sa vorbeasca cu seful pt.marirea lefei imi spune ca nu ma priveste si serviciul lui nu ma intereseaza.apoi ma imbranceste daca tip.si asta nu pot dovedi.adica tot binele la el,tot raul la mine.si sa am stare de spirit sa cresc si un copil...
legat de casa unde stau,prin decesul tatalui eu de cat beneficiez daca nu sunt alti mostenitori si mama de cat?pot imparti casa si prin ce procedura,trebuie vanduta?si acest proces in ce consta,cat ar costa ?trebuie sa fie cadastrul si intabularea facute?
Intrebare
dannyy26
as vrea sa stiu daca pot divorta eu neavand decat alocatia minorului in varsta de 11 luni,sotul purtandu-se uarat cu mine,nedandu-mi bani si vorbind urat la ... (vezi toată discuția)