avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare-cumparare

parintii mei doresc sa-mi lase apartamentul pe care il detin printr-un act de vanzare -cumparare,dar au trecut amandoi de varsta de 70 ani si am auzit ca dupa aceasta varsta sunt considerati senili,deci nu pot sa mai faca acest act.mentionez ca sunt amandoi in deplinatatea facultatilor mentale,nu au nici un fel de probleme care sa le afecteze judecata.am doua surori mai mari si acesta este motivul pentru care am optat in favoarea actului de vanzare-cumparare.va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 20:18, 2 Octombrie 2010
parintii dvs pot instraina casa fara nicio problema. nu exista prezumtia senilitatii...
...discernamantul e o stare de fapt care se constata de la caz la caz fara a fi legat de varsta,sex sau culoarea ochilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vânzare cumpărare locuință Danielj Danielj Bună ziua. Aș dori să știu dacă se poate ca părinții mei tatăl 82 ani respectiv mama 78 pot face acte de vânzare cumpărare în secret surorii mele ... (vezi toată discuția)
A procedat corect notarul? pituna pituna mama mea are 80 de ani si a vandut un teren facand act de vanzare cumparare la notar la un pret exagerat de mic, efectiv a fost prostita.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ContSters152483 ContSters152483 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si mi-ar prinde foarte bine ajutorul d-vs.Am bunicii in varsta de 79 respectiv 77 de ani,de curand am aflat ca unul dintre ei ... (vezi toată discuția)