avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu uzufruct

Ma puteti ajuta va rog cu cateva raspunsuri !?!
Parintii sotului meu detin in proprietate 2 imobile in aceeasi curte , in unul din ele locuim noi . Au luat decizia sa ne vanda imobilul in care locuim cu o parte din terenul curtii, prin intocmirea unui ctr.de v-c cu uzufruct viager .
1.Actul poate fi atacat de fratii sotului dupa ce acestia nu vor mai fi ?
2.Dreptul de uzufruct poate fi instrainat sau mostenit ?
3.Se poate incheia un simplu ctr.de vanzare-cumparare intre parintii si copil fara a fi nevoie de aceasta clauza ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:02, 28 Septembrie 2010
"o vanzare mascata " este adevarat ?

Probabil "donatie mascata"...
Oricum, nu e treaba notarului sa isi dea cu parerea, el trebuie sa incheie ce acte i se solicita in conditiile legii.

Cum a spus si dna av. Cristea, cautati alt notar, cu mai putine pareri personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa dea apartamentul uneia dintre cele 4 fete ale ei ;are nevoie de semnatura celorlalte?? Lumy2011 Lumy2011 Buna ziua, Doresc un sfat de la dvs.-cum ar trebui sa procedam ca sa fie in regula. Mama mea doreste sa -mi dea apartamentul ei mie ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Transmiterea mostenirii catre unul din copii Pavelescu Mircea Pavelescu Mircea Buna ziua. Mama mea ar dori sa/mi transmita mie intreaga avere dupa moartea dansei: aprox 150 Ha teren agricol si un apartament cu 2 camere. O parte din bunuri ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager mariana80 mariana80 Buna ziua, Acum 7 ani am incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager (fara intretinere) intre mine si parintii mei pentru apartamentul in ... (vezi toată discuția)