avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profitul reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profitul reinvestit

Buna ziua,
Daca o sa-mi investesc profitul in utilaje pot sa fiu scutit si de plata TVA-ului pe profit sau doar a impozitului pe profit? Si ca firma recent deschisa mai pot beneficia de ceva scutiri de taxe sau impozite?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:33, 28 Septembrie 2010
Buna ziua
Este doar facilitatea de scutire de impozit pe profitul reinvestit . In fond, pentru tva aferent investitiilor beneficiati de drept de deducere .
Dar acea facilitate de la plata impozitului pe profit este acordata doar pana la 31.12.2010 , doar pentru anumite investitii ( pentru uttilaje da, se acorda), doar daca sunt puse anul acesta in functiune, doar daca le pastrati in patrimoniu o durata de cel putin 1/2 din durata de viata ... si oricum, impozitul minim tot va trebui platit , daca dupa reducere va rezulta o suma mai mica .
Am trecut in vedere cateva aspecte, mai sunt inca o multime de alte restrictii. Trebuie bine analizat pentru ca , in caz de nerespectare intocmai a clauzelor din codul fiscal, se va recalcula impozitul datorat , cu dobanzi si penalitati .
Vedeti , va rog , art 19 indice 2 si normele din codul fiscal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit reinvestit - trimestru mariana.tucunel mariana.tucunel Buna ziua, Punem in funcțiune utilaje noi (200.0000 care se încadrează la regulile privind profitul reinvestit. la constituirea rezervei 129=1068, ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit ella2389 ella2389 Buna ziua. de ce se face repartizarea la rezerve a sumei profitului pentru care s-a beneficiat de scutire de impozit pe profit? de ce se constituie rezerva ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende gabita.73 gabita.73 Buna ziua. As vrea sa imi spune-ti daca dividendele reinvestite sunt impozitate. Am distribuit la inceputul anului dividende dar fara sa le ridic. Acum vreau ... (vezi toată discuția)