avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei privind recalcularea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei privind recalcularea pensiei de serviciu

Buna ziua,

Cerandu-mi scuze pentru deranj, indraznesc sa va adresez cateva intrebari legate de intocmirea unei contestatii la decizia de recalculare a pensiei:

1. care este temeiul legal in baza careia se intocmeste motivarea contestatiei?; drepturile omului, dreptul de proprietate...

2. termenul de 45 de zile pentru intocmirea contestatiei inseamna 45 de zile calendaristice sau zile lucratoare (fara sambete si duminici)?

3. cum ar arata un model de contestatie la decizia de recalculare a pensiei?

In speranta unor raspunsuri, va multumesc din suflet!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters78406 , utilizator 16:15, 17 Ianuarie 2011
Buna ziua,

Sper ca discutati despre una dintre categoriile de pensii de serviciu prevazute la art. 1 lit. c) - h) din Legea nr. 119/2010, numai in cazul acestora termenul de contestatie este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de recalculare.

1. Eu zic ca mai bine ati solicita instantei sa constate, in urma administrarii probei cu expertiza contabila, ca punctajul mediu anual a fost determinat gresit de casa de pensii.
Parerea mea. :)

2. Termenul de 45 de zile se intelege pe zile libere, conform art. 101 Cod procedura civila. Prevederile referitoare la jurisdictia asigurarilor sociale se completeaza cu cele ale Codului de procedura civila. Spuneti-mi cand ati primit decizia si va spun care este ultima zi in care puteti introduce contestatia.

3. Nu exista model de contestatie, insa nu este necesar sa scrieti pagini nenumarate. O pagina este suficienta pentru instantele de asigurari sociale.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat de dumneavoastra.

Da, ma refer la una una dintre categoriile de pensii de serviciu prevazute la art. 1 lit. c) - h) din Legea nr. 119/2010.

Decizia are data 17 august 2010.

Puteti va rog sa imi explicati putin mai detaliat "1. Eu zic ca mai bine ati solicita instantei sa constate, in urma administrarii probei cu expertiza contabila, ca punctajul mediu anual a fost determinat gresit de casa de pensii"

Va multumesc!!!
Va rog sa-mi spuneti data comunicarii deciziei de recalculare, nu data emiterii ei. Termenul de 45 de zile se calculeaza de la data comunicarii.

Sa stiti ca este aproape imposibil ca, in urma administrarii probei cu expertiza contabila, sa nu creasca punctajul mediu anual.
Acesta este singurul detaliu si cel care conteaza. :)

Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Scuze pentru interventie. Cred ca atunci cand "Antonn", la pct. 1., intreaba " care este temeiul legal in baza caruia se intocmeste motivarea contestatiei; drepturile omului, dreptul de proprietate...." e clar ca nu se gandeste la corectitudinea recalcularii pensiei normale ... ci la faptul ca vrea contestarea in instanta a pierderii dreptului de a beneficia in continuare de pensia speciala avuta si de care vrea sa beneficieze in continuare (ca drept de proprietate).Cu stima.
@paul anghelea

Am inteles ce-a vrut sa intrebe doamna sau domnul care a postat mesajul. Eu i-am dat un motiv sa castige un proces. Parerea mea este ca nu se vor castiga litigiile avand ca obiect pastrarea unui drept castigat. Dar, repet, este numai parerea mea.


Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor de urmas baranci_ioana baranci_ioana Buna ziua, bunica mea este urmas dupa bunicul meu, ce a fost aviator si a lucrat 55 ani in aceasta meserie. Pensia bunicului meu a fost recalculata acum 2 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensii din 2001-2008, grupa i si ii de munca arela arela cum trebuie procedat pentru majorare pensii cand din totalul de 7 ani cei de la pensii au trecut doar 3 ani de munca in conditii deosebit de grele (conductor ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare say say La ce instanta se poate contesta o decizie de pensionare anticipata, mai exact cuantumul acesteia? De ce acte este nevoie precum si daca este nevoie de taxa ... (vezi toată discuția)