Vreau sa lamuresc dispozitivul unei hotarari mai vechi, -2002 -pusa in executare silite, executare care din varii motive inca nu s-a finalizat. Art.281 indice 1 cpc la data pronuntarii hotararii in discutie, prevedea posibilitatea lamuririi dispozitivului dar conditionat de acel termen in care se putea declara apel sau recurs.
In 2006 art.281 ind.1 a suferit modificari in sensul ca nu mai este prevazut vreun termen in care aceasta cerere poate fi promovata.
Care ar fi calea cea mai corecta pentru lamurirea acestei hotarari : cererea de lamurire-art.281 ind.1 - sau contestatia la titlu -art-399 al.1 teza a 2-a cpc- ?
Va multumesc!
Ba da, executorul a "actualizat" debitul...dar nu asa cum ar fi trebuit sa o faca si cum ii cere legea ci a acceptat drept actualizare o expertiza extrajudiciara adusa de creditor , expertiza care nu a fost comunicata si debitorului.
Si nu, executorul nu a intocmit acel p-v conf. cpc !
Problema mea: nu mai sunt in termenul de 15 zile de la primirea somatiei de plata!
De fapt de atunci si pana in prezent, cand in sfarsit am avut acces la dosarul de executare, (abia acum am aflat ca lipseste acel p-v ) au trecut ani de zile!...Da, inca sunt in executare..
De accea ma gandeam la o contestatie la titlu - pt. lamurirea intinderii titlului executoriu- si in paralel la o contestatie la executare pt. lipsa p-v !
Problema este ca s-ar putea ca instanta de executare sa consider ca nu era f. important acest p-v (care nu a fost intocmit de executor, deci nici comunicat debitorului!) si sa il lege ca si termen de contestatie de somatia de plata, invocand tardivitatea cererii!
Cheltuieli executare
holiday
Poate fi pus in executare procesul verbal emis de executor cu privire la cheltuielile de executare in lipsa incuviintarii date de instanta de executare, cf OUG ... (vezi toată discuția)