Buna seara,tatal meu a decedat in urma cu doua saptamani si am aflat ca avea un credit la banca de 11 milioane(lei vechi).As dori sa stiu ce se intampla cu contul respectiv ,cine plateste sau daca trebuie sa plateasca cineva in conditiile in care era divortat de mama mea.eu nu ma pricep la credite nu am luat imprumut din banca niciodata dar am inteles ca luase doua pensii...valoarea a doua pensii.din contractul respectiv nu se intelege ca ar fi avut giranti sau asigurare pentru asa ceva.mai specific ca nu am facut succesiunea.si as dori sa mai intreb daca trebuie facuta neaparat succesiune dupa tata in conditiile in care sunt singurul copil iar el impreuna cu mama detineau un apartament cu doua camere.nu facusera partajul.Va multumesc!
mostenitorul dobandeste de la autorul sau atat activul cat si pasivul.
daca aveti dubii cu privire la solvabilitatea acestei mosteniri puteti sa o acceptati sub beneficiu de inventar.
nu ati inteles diferenta:
-daca accepti sub beneficiu de inventar pp sa suporti pasivul in limita activului mostenti;
- daca accepti pur si simplu se produce o confuziune intre patrimoniul dvs si ce al defunctului, ceea ce pp ca in cazul in care activul mostenit este mai mic decat pasivul veti raspunde pentru acoperirea acestui pasiv si cu bunurile proprii.
Mostenirea
roxicutza86
buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)