avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala art. 184, alin. 2, 4 Cod penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala art. 184, alin. 2, 4 Cod penal

in luna aprilie a anului 2009 am lovit o fata pe trecerea de pieton.
ma aflam pe banda a 2a de mers,circulam cu 50-55 de km pe ora,cand m-am apropiat de trecerea de pieton am observat pe banda 1 a sensului meu de mers in fata trecerii de pietoni o dubita care stationa cu luminile de avarie aprinse,am redus putin pana la 40-45 de km pe ora,am considerat ca nu este nici un pericol si am trecut mai departe:( dar surpriza neplacuta:din fata dubitei mi-a sarit o fata in fata pe care am lovit-o cu partea dreapta a masinii,fata a fost saltata pe capota si apoi a cazut in spatele masinii.Victima a avut ceva fracturi,a primit 110-120 de zile de ingrijiri medicale.Eram incepator,aveam permisul cam de o luna de zile.Din expertiza auto a reiesit ca circulam cu 42 de km/h.Momentan dosarul meu este la procuror si va fii trimis mai departe la tribunal.Sunt vinovat,recunosc fapta si o regret dar cred ca putina vina are si victima pt ca nu s-a asigurat cand a trecut de dubita care mi-a luat vizibilitatea.As dori sa-mi da-ti niste sfaturi va rog.Ce se va intampla cu mine?Voi primi o condamnare sau voi primi cu suspendare si cam pe ce perioada va fii?Cam la ce sume s-ar putea ridica daunele morale si materiale?As dori sa-mi angajez si un avocat dar nu am posibilitatea financiara,pot primi unul din oficiu si daca da ce trebuie sa fac?Am un salariu de 650 de lei pe luna si cine stie cat vor fii daunele?nu am nici un bun pe numele meu,cum o sa achit eu toate daunele?daca nu am posibilitatea sa platesc o sa primesc pedeapsa cu executare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: senxei , utilizator 00:00, 6 Decembrie 2011
m-as intelege oricand cu victima si i-as da toti banii din lume daca i-as avea si mi i-ar cere...dar cum sa te intelegi cu cineva care vrea bani si tu nu ai de unde sa ii dai????si atunci cum ramane cu mine?e 100 % sigur ca voi primi pedeapsa cu suspendare tinand cont ca nici avocat nu am
In cazul unui proces nimic nu este sigur ,de aceea si exista instanta ca ea sa judece in functie de prevederile legale,circumstante si dovezi ce i se pun la dispozitie spre obiectiva analiza. Niciodata un caz nu seamana cu celalalt asa ca nu cred ca cineva va risca sa va dea un raspuns cert la intrebarea dumneavoastra.
cioan a scris:

Repet:
Sunt cazuri in care un conducator auto nu poate acorda prioritate pietonului chiar daca actioneaza prompt.

va rog, daca nu va solicita prea mult timp, sa ne spuneti care ar fi acele cazuri! macar pe scurt... multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident trecere pieton uzzi098 uzzi098 pe data de 15.04.2009 am accidentat pe trecerea de pieton o fata in varsta de31 de ani.ma deplasam pe banda a doua cu 50 km/h limita de viteza in oras la pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele ... Livciu Livciu Buna ziua Am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele noi ridicate din pavaje). Mi a fost suspendat carnetul pentru neacordare de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)