avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire la serviciu din concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire la serviciu din concediu ingrijire copil

Buna ziua, am revenit la serviciu din concediul de ingrijire copil pana la varsta de doi ani si m-am confruntat cu urmatoarea problema: sunt functionar public si pe dispozitia de reincadrare pe care am primit-o am salariul de incadrare plus sporul de vechime. Colegele mele mai au sporul de dispozitiv castigat in instanta p[e care eu insa nu il am in dispozitie. Cand am intrebat de ce mi s-a raspuns ca nu eram in plata la 31 decembrie si de asceea nu am acest spor . As vrea sa stiu ce ma sfatuiti, este legal sa nu am acest spor?Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: moc_laura , utilizator 10:51, 4 Octombrie 2010
Ca si colegele dvs., actiune in instanta, depunand hotararea lor.
Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
te rog frumos sa imi comunici ce lege sa invoc pentru ca am de gand sa ii actioonez in instanta, vreau sa fac intampinarea dar nu stiu cadrul legal
multumesc anticipat
"Cand am intrebat de ce mi s-a raspuns ca nu eram in plata la 31 decembrie si de asceea nu am acest spor . As vrea sa stiu ce ma sfatuiti, este legal sa nu am acest spor?Ce este de facut in acest caz?"
"te rog frumos sa imi comunici ce lege sa invoc pentru ca am de gand sa ii actioonez in instanta, vreau sa fac intampinarea dar nu stiu cadrul legal"


Da, chiar este legal sa nu aveti acest spor.:hammer:..

Hotararea judecatoreasca se aplica salariatilor care au fost parte in proces, nicidecum tuturor salariatilor, de aceea nu vi s-a acordat si dvs. indemnizatia de dispozitiv.:rtfm:

Reincadrarea personalului si stabilirea drepturilor salariale s-a facut pe baza O.U.G. nr. 1 din 25 ianuarie 2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar:

ART. 4 (1) Incepand cu luna ianuarie 2010, intregul personal din sectorul bugetar incadrat in autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 2 alin. (1) si (3) din Legea-cadru nr. 330/2009 va fi reincadrat corespunzator transelor de vechime in munca si pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute la 31 decembrie 2009
ART. 5 (1) Începând cu luna ianuarie 2010, personalul aflat în funcţie la 31 decembrie 2009 îşi păstrează salariul, solda sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare brut/brută avute la această dată, fără a fi afectate de măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009 prevăzute la art. 10 din Legea nr. 329/2009, care se calculează după cum urmează:
a) la salariul de bază, solda/salariul funcţiei de bază sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare corespunzătoare funcţiilor avute la data de 31 decembrie 2009 se adaugă cuantumul sporurilor şi indemnizaţiilor care se introduc în acesta/aceasta, prevăzute în notele la anexele la Legea-cadru nr. 330/2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii;




sporul de care am mentionat l-am castigat in instanta deci am hotarare judecatoreasca si este trecut si in cartea de munca ca obtinut prin hotarare judecatoreasca

Alte discuții în legătură

Spor salarial castigat in instanta pentru luna decembrie 2009 marian.b marian.b 2) La data de 11.12.2008, am introdus o acţiune în instanţă, pe rolul Tribunalului Tulcea, prin care a cerut: „OBLIGAREA PÂRÂŢILOR, ... (vezi toată discuția)
Salarizare in invatamant rendec rendec salut, ma numesc Cristina, si sunt angajata unei unitati de invatamant din Ilfov, in functia de sectetar III, am revenit la serviciu pe data de 22.02.2010, din ... (vezi toată discuția)
Legea 330/2009 sau oug 1/2010?.................. irina matei irina matei Incepand cu 1 ianuarie 2010 incadrarea unui profesor se face conf. Legii 330/2009 sau OUG nr. 1/2010 (vezi toată discuția)