avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contorizare totala vs. plata indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contorizare totala vs. plata indemnizatiei administrator

Buna ziua! In cazul in care am contorizare individuala la apa-canal, gaze, lumina, contract gunoi (bloc fara lift, 4 niveluri) se mai justifica plata indemnizatiei de administrator? Mentionez ca pe lista de intretinere mai sunt trecute la plata:
- curent casa scarii,
- indemnizatie femeie de serviciu
- indemnizatie administrator.
Am discutat aceasta problema cu administratorul si a spus ca este de acord cu acest lucru, insa de fiecare data cand afiseaza noua intretinere, observ ca este trecuta in continuare la plata indemnizatia sa.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:16, 3 Octombrie 2010
Si daca nu mai platiti administratorul cine va mai face impartirea cheltuielilor, cine se mai ocupa de reparatii, cine mai cumpara materiale de curatenie, cine mai plateste facturile la furnizori etc?
Ințeleg ca totuși locuiți intr-un bloc.Chiar dacă aveți contract individual cu furnizorii
trebuie -dacă aveți asociație-sa aveți administrator.
Faptul ca aveți acea lista afișata este munca administratorului.
Cred ca nu am fost explicit... Sunt de acord cu intretinerea si cheltuielile necesare intretinerii partilor comune atunci cand se solicta acest lucru (asta nu se intampla lunar la noi). Nu spun sa nu platesc deloc indemnizatia acestuia. Dar nici nu sunt de acord sa platesc asemeni celor care depind totalmente de asociatie. Facturile mi le platesc singur pentru ca am absoluct toate serviciile sub contract. El plateste facturile celorlalti membrii ai asociatiei.
Stima!
Salariul administratorului este o suma intreaga care se imparte ulterior pe cota-parte indiviza. In lege nu scrie ca aceasta cota poate fi mai mica sau mai mare in functie de serviciile pe care le face unor apartamente sau altora.

Salariul NU este platit in functie de cota parte indiviza. Salariul este platit "pe apartament", indiferent daca acesta are 2 sau 4 camere, deci nu intra in discutie "elasticitatea" cotei indivize per servicii apartament.

Alte discuții în legătură

Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial la parterul blocului sarah sarah am un spatiu comercial la parterul unui bloc cu 10 etaje cu intrare separata ,iar asociatia ma obliga sa platesc toate cotele de intretinere inclusiv interfon ... (vezi toată discuția)
Plata personalului care face curatenie intr-un bloc lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am o intrebare referitoare la plata personalului care face curatenie intr-un bloc. La unele asociatii de proprietari plata se face pe cota ... (vezi toată discuția)