avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intreprindere familiala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intreprindere familiala

pentru functionarea unei intreprinderi familiala imi trebuie registru de casa si implicit nota de receptie
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 12:23, 30 Septembrie 2010
Daca nu sunteti impozitat pe baza normei de venit, adica sunteti in sistem real, atunci va trebuie in mod obligatoriu Registrul Jurnal de Incasri si Plati, Registrul Inventar si Registrul Unic de Control.
Registrul de casa este specific doar societatilor comerciale.
In RJIP trebuie sa inregistrati toate operatiunile in ordine cronologica, iar acestea trebuiesc "sustinute" de documente justificative : chitanta, bon fiscal, OP, extr. cont...atat pentru plati cat si pentru incasari. Nota de receptie trebuie intocmita si ea daca este cazul, si se refera la evidenta contabila pe care o tineti, adica atesta intrarea fizica a bunurilor pe care le-ati receptionat.
...de vazut OMFP 1040/2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala mery52 mery52 Buna ziua, la o intreprindere individuala, in registrul jurnal de iacasari si plati se trec numai chitantele sau si facturile, am facturi de la furnizori ... (vezi toată discuția)