avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituire fond reparatii imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituire fond reparatii imobil

Buna ziua,

Locuiesc intr-un imobil cu 6 apartamente (proprietari), fara a avea constituita o asociatie de proprietari.

Pentru lucrarile de reparatii, am propus sa constituim un fond, conform legii. Cu toate acestea, reactia proprietarilor este mai mult de partea bancherilor, i.e. ' bani blocati ', decat de eficientizarea activitatilor respective.

Practic, semnarea unui contract cu o firma de reparatii, mentenanta, etc. presupune deja ca exista un avans deja acontat si un fond care sa asigure derularea contractului.

In lipsa unui fond, eu impreuna cu alti doi proprietari am asigurat fondurile necesare in anul 2008, pentru lucrarea respectiva existand acordul scris a 5 din cei 6 proprietari. Cu toate acestea, la final suma s-a impartit la 3, ceilalti 3 nedorind sa suporte cheltuielile.

Acum, in anul 2011 se doresc lucrari, de asemenea, specifice, care trebuiesc realizate, cu care tehnic sunt de acord toti proprietarii, insa cei care au platit deja nu doresc sa mai participe.

Intrebarea mea: Cum se poate rezolva, dincolo de aspectul amiabil, acesta chestiune ?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:02, 29 Septembrie 2010
Sa va infiintati o asociatie de proprietari si sa transati toate problemele privind proprietatea comuna precum si traiul in comun pe baza unei legi.

Altfel va veti afla mereu in pozitii "suspendate"....
E suficient daca 4 proprietari sunt de acord cu infiintarea acestei asociatii. Ceilalti 2 vor trebui conform legii sa se supuna hotararilor celor 4 :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea ... paulica_67 paulica_67 in calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea unui proprietar,am convocat o adunare generală de scara.acolo am decis împreună cu ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment si reparatii Nitimi Nitimi Este legal in conditiile unui condomniu nou construit si in care dezvoltatorul asigura pe o perioada mentenanta sa ? (vezi toată discuția)
Folosirea veniturilor din chirii! omul70 omul70 Sunt proprietarul unui apartament dintr-o scara cu 23 de proprietati 20 de apartamente si 3 spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta, spatii ce au acces ... (vezi toată discuția)