Locuiesc intr-un imobil cu 6 apartamente (proprietari), fara a avea constituita o asociatie de proprietari.
Pentru lucrarile de reparatii, am propus sa constituim un fond, conform legii. Cu toate acestea, reactia proprietarilor este mai mult de partea bancherilor, i.e. ' bani blocati ', decat de eficientizarea activitatilor respective.
Practic, semnarea unui contract cu o firma de reparatii, mentenanta, etc. presupune deja ca exista un avans deja acontat si un fond care sa asigure derularea contractului.
In lipsa unui fond, eu impreuna cu alti doi proprietari am asigurat fondurile necesare in anul 2008, pentru lucrarea respectiva existand acordul scris a 5 din cei 6 proprietari. Cu toate acestea, la final suma s-a impartit la 3, ceilalti 3 nedorind sa suporte cheltuielile.
Acum, in anul 2011 se doresc lucrari, de asemenea, specifice, care trebuiesc realizate, cu care tehnic sunt de acord toti proprietarii, insa cei care au platit deja nu doresc sa mai participe.
Intrebarea mea: Cum se poate rezolva, dincolo de aspectul amiabil, acesta chestiune ?
Sa va infiintati o asociatie de proprietari si sa transati toate problemele privind proprietatea comuna precum si traiul in comun pe baza unei legi.
Altfel va veti afla mereu in pozitii "suspendate"....
E suficient daca 4 proprietari sunt de acord cu infiintarea acestei asociatii. Ceilalti 2 vor trebui conform legii sa se supuna hotararilor celor 4 :)