in cazul in care am fost in somaj din data de 24 .07.2010 pana la data de 24.09.2010, m-am angajat pe perioada determinata de 3 luni , pana pe data de 24.12.2010, somajul l-am suspendat, dar acum vreau sa renunt la serviciu, ce pot sa fac? ca sa nu pierd somajul? daca ma puteti ajuta cu un sfat , multumesc
Daca sunteti in perioada de proba cim poate inceta prin notificarea angajatului/angajatorului in temeiul art.31 alin4 ind.1. Cu acest art. puteti relua somajul.
contractul de munca l-am semnat pe perioada determinata, cu preaviz de 15 zile calendaristice in cazul demisiei,
se va tine cont de acest lucru sau se ia in calcul ca sunt in perioada de proba ?
Perioada de proba este de 30 de zile incepand cu prima zi de activitate. Ar trebui sa fie specificata in cim sau angajatorul a renuntat la ea cunoscand ce aptitudini aveti.
1. Daca nu este specificata perioada de proba in CIM nu pyteti uza de art.31(4.1) din Codul muncii.
2. Nu puteti renunta la serviciu pantru ca veti pierde indemnizatia de somaj.
3. Ori asteptati pana expira CIM ori va concediaza angajatorul prin desfiintarea postului sau pentru necorespundere profesionala.
Somaj
Isabela_bv
Doresc sa va intreb daca ma puteti ajuta in privinta problemei mele. Daca am fost somera si m-am angajat pe perioada nedeterminata insa dupa o luna angajatorul ... (vezi toată discuția)