avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită validare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

validare poprire

Am cerut validarea poprire asupra unei banci ca tert poprit , pentru faptul ca a raspuns dupa 2 luni la poprirea trimisa de executor . Ce trebuie sa cer in instanta ca sa pot dovedi ca banca nu a facut poprirea corect si a eliberat sume din contul debitorului.
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 21:28, 30 Septembrie 2010
Extrase de cont de la momentul intrarii in banca a adresei de poprire pana la zi.
Si de unde se poate sti ca va prezenta extrase reale, mai ales daca a eliberat sume?
Inteleg, ca stiti ca s-au facut plati din contul popritului in contul altora (X). In acest caz, va trebui sa stiti care sunt acele pers.(X) precum si bancile acestora pentru a solicita instantei sa ceara respectivelor banci ,inclusiv tertului poprit extrase de cont pentru perioada pe cere o reclamati, Extrasele de cont ale debitorului dvs.si persoanelor (X) se vor verifica prin incrucisare. Astfel veti clarifica daca banca poprita va elibereaza extrasele reale.
Contul debitorului dvs. trebuie sa-l stiti, si-l verificati pe extrasele celorlalti.
Aflati indirect catre cine s-au eliberat sumele respective, si mai apoi adresati-va instantei, cand stiti si in ce banci au intrat banii.
nu sunt sigur si nustiu dar raspunsul bancii la poprirea trimisa de executor este f ciudat si venit foarte tarziu dupa 2 luni
Daca raspunsul a venit tarziu nu inseamna neaparat ca au fost platite sume din acele conturi.

Trebuie sa aveti in vedere ca la nivelul bancilor se inregistreaza paote sute de asemenea popriri intr-o zi.
xista posibilitatea ca banca sa fi blocat conturile si sa fi raspuns mai tarziu. Sanctiunea pentru faptul ca nu a raspuns la timp este doar amenda.
Nu cred ca o banca isi permite sa dea debitorului sume din cont, pentru ca exista riscul ca tocmai ea sa plateasca, si apoi , daca acel client nu mai ruleaza sume prin banca sa ramana ea cu pierderea.

Ar mai exista posibilitatea ca debitorul sa fi solicitat sume pentru salarii si obligatiile aferente acestora care sunt permise de lege a fi platite.
O alta posibilitatea ar fi ca acea persoana sa aiba credite la banca si atunci aceasta are prioritate, deoarece toate bancile isi inscriu dreptul de garanatie asupra sumelor din conturile clientilor, daca au si credite. Asta se poate verifica si pe arhiva electronica de garantii reale mobiliare.

Alte discuții în legătură

Conturi blocate - legalitate sau nu? discover discover Buna ziua debitorul meu , care este pers juridică cu activitate de producție in produse alimentare, deși i-am blocat conturile stiute de mine si ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie minor ovidana ovidana Banca, in urma deschiderii procedurii de executare silita, a dispus poprirea pe contul de alocatie al copilului meu, cont care era deschis la o alta ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)