avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire alocatie minor
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire alocatie minor

Banca, in urma deschiderii procedurii de executare silita, a dispus poprirea pe contul de alocatie al copilului meu, cont care era deschis la o alta banca si banii se virau pe un card. In urma popririi suma, respectiv alocatia pe ultimele 10 luni a fost virata catre executorul bancar. Intrebarea mea este: se poate popri contul de alocatie, ca eu stiam ca nu? Si daca nu, in situatia aceasta, ce am de facut? Sa dau dau banca in judecata?
Cel mai recent răspuns: danielrotarurzd , utilizator 17:34, 19 Mai 2011
Exact, drepturile banesti ce sunt cu titlul pentru intretinerea si in folosul minorilor, nu fac obiectul executarii silite, ci numai veniturile debitorului si nici decum sumele, ce sunt in folosul minorilor..B-)
este neaparat ca in termen de 15 zile de la data retinerii sa faci contestatie la executare si daca deja sumele au fost luate de banca sa ceri intoarcerea executarii silite.
nu pot fi supuse popririi sumele cu aceasta destinatie (alocatia) si nici macar indemnizatia de crestere a copilului de pana la 2 ani.
poprirea pe conturi e legala insa.
Sumele despre care vorbesti nu intra in categoria sumelor care pot fi urmarite. Asta se putea rezolva amiabil prin adresa la banca unde ai contul si adresa la executor in care ii dovedeai acest lucru
in cadrul contestatiei nu trebuie sa ceara anularea popririi ci doar anularea retinerii acelor sume si intoarcerea executarii silite prin obligarea restituirii lor.
din punctul meu de vedere tertul poprit - banca - trebuia din oficiu sa observe ca aceste sume intra in categoria celor interzise a fi poprite.
din experienta insa spun ca bancile au grija doar de clientii mari care ruleaza sume mari prin conturi. acolo fac si mai mult decat le permite legea.
executorul popreste contul insa nu stie ce sume vor intra acolo. tertul este obligat sa il instiinteze despre aceste aspecte.
daca in acest caz banca este creditoarea, tertul poprit si organul de executare ce sa mai vorbim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Executare silita-dubla poprire tudorioan tudorioan Este vorba despre o executare silita-pentru un credit nerambursat- prin dispozitia de infiintare a popririi pe venit emisa de un executoru judecatoresc prin ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)